AW4D levert € 10.000 op voor bouw nieuwe kleedlokalen
Martijn Ceelen (A2) nieuwe sprintkeizer

AW4D levert € 10.000 op voor bouw nieuwe kleedlokalen

19-11-2015

Op woensdag 18 november klokslag half 8 ging de avondwieler4daagse in Wielerpaleis 't Aambeeld in Stiphout zeer voortvarend van start. Na het openingswoord door de voorzitters van de Stichting avondwieler4daagse en Stiphout Vooruit klommen de renners op de fiets. Vele nieuwe veelal jonge renners toonden hun kwaliteiten op de sprintwedstrijd van 500 meter, de achtervolging van 750 meter en de koppelwedstrijd over 1000 meter. Er was echter ook één oudgediende. Willy Nouris, coach van Cafe 't Aambeeld, moest noodgedwongen als renner invallen. Met 59 jaar was hij veruit de oudste deelnemer. Daar was op de fiets echter niets van te merken. Vier dagen lang liet hij zien dat hij het fietsen nog steeds niet verleerd is. Deze avond moet traditioneel de verenigingenavond worden. Gezien de opkomst van de vele verenigingen zal dit zeker gaan lukken. De mannelijke prominenten van woensdagavond, Jan van Bommel namens de fanfare, Johnny Thijssen van de Spurriezeiers en Conrad Willemse van Truckersday waren zeer hoffelijk en lieten de winst aan Gonnie Verhagen van het MOV.

Donderdag ging de strijd verder. Dave van Bladel verloor in de sprint opvallend van Martijn Ceelen. Een voorbode? Hierdoor bleef de spanning in het ploegen tussenklassement. Bij de prominenten gingen de dames Ingrid Verbakel en Iris Callaars er met een voorsprong vandoor maar Ralf Gijsbers en Johan van de Berkmortel kenden geen genade. Ralf won de eindstrijd nipt. Johan: "500 meter sprinten is best ver, ik ging kapot. Ik heb geen conditie meer", en hij strompelde naar de bar om nog maar een rondje te halen. Het Amerikaans opbod bracht opvallend veel op. Dat lag waarschijnlijk aan de prijzen die de prominenten mee brachten. Een vaatje bier, professionele dartspullen, een weekendje weg en een Brazilian wax zijn natuurlijk prijzen die iedereen wel voor € 2 wil hebben. Ook op de andere dagen werden er mooie prijzen gewonnen. De ene dag nog prominent, de volgende dag uitkomen als renner voor makelaardij de Vree. Dat overkwam Ralf Gijsbers. Hij startte fantastisch, met overmacht en onder luid gejuich vanuit de zaal won hij zijn eerste race.

Vrijdag na een avond hard fietsen stonden de eerste 4 teams binnen de 9 punten! De verschillen waren dus klein. Dat beloofde voor de zaterdag een spannende strijd om de podiumplaatsen. Bij de prominenten, allen gehuld in een Stiphout Vooruit shirt, won Jerry Molenaar het sprintje. Dirk Ceelen had voor de aanwezige toeschouwers maar liefst twee hints voor de Stiphout Wiekent kwis.

Zaterdag vielen in het overvolle wielerpaleis 't Aambeeld de beslissingen van 4 dagen avondwieler4daagse. Na 96 series werd het ploegenklassement gewonnen door Café de Sport /Waaijers installaties, met de renners Dave van Bladel en Nick van Stiphout en coach John de Vries. De tweede plaats was voor Gerard Roefs, taxaties en advies, de derde prijs ging naar Bouwbedrijf Ceelen. Maarten Bloks, de huidige prins van de Spurriezeiers won met overmacht de strijd der oud prinsen en mag zich nu de fitste oud prins noemen.

De strijd om sprintkeizer 2015 ging tussen Dave van Bladel, Yves Scheepers, Rob Nouris en Martijn Ceelen. Voor het startschot klonk was het muisstil in het Wielerpaleis. Wie zou de nieuwe sprintkeizer worden? De laatste 500 meter. Na 15.09 seconde was de nieuwe sprintkeizer bekend. Martijn Ceelen, de terechte winnaar, lag in de finale van begin tot eind aan kop. Hij won de spannende eindstrijd met een miniem verschil van 0.28 seconde en onttroonde hiermee de kampioen van 2014 Dave van Bladel, die tweede werd.

Speciale aandacht was er voor mecanicien Ger Tissen. Vanaf 1985 komt hij nu al 30 jaar lang naar Stiphout om de fietsen op de juiste manier voor de renners af te stellen. Hij kreeg uit handen van Willy Nouris, die in 1985 sprintkeizer was, een mooi bord overhandigd. Penningmeester Piet Dekkers werd extra in het zonnetje gezet. Hij is ook 30 jaar actief bij de organisatie van de avondwieler4daagse betrokken geweest en neemt nu afscheid.

Zowel sportief als financieel was de Avondwieler4daagse 2015 een groot succes. Voorzitter Marc de Wit kon aan het einde van de 4 dagen een cheque in ontvangst nemen van € 10.000. Een prachtig resultaat dat geheel besteed zal worden aan het uitbreiden en vernieuwen van de kleedlokalen op Sportpark Molenven. In de loop van volgend jaar zal hiermee gestart worden.

Stiphout Vooruit wil iedereen bedanken die op enigerlei wijze heeft bijgedragen aan het welslagen van deze geweldige 4 dagen. Op de nieuwjaarsreceptie zullen we de ploegen bekend maken die het VIP treatment gewonnen hebben. De afgelopen maanden zijn er bij ons meerdere schenkingen, diensten en andere sponsoren ed binnen gekomen specifiek bedoeld voor de bouw van de kleedlokalen. Ook deze opbrengst maken we op de nieuwjaarsreceptie bekend. Kom dus naar de nieuwjaarsreceptie.

Groet Henriette, Leon, Janton, Robert en Paul


<< terug