Bonuspunt voor Stefan Langewouters na avondwinst in Oktober
Donderdag 1 november, toepavond 3 van seizoen 2018 / 2019

Bonuspunt voor Stefan Langewouters na avondwinst in Oktober

01-10-2018

5-10-2018:

In de week dat ons het trieste nieuws bereikte van het overlijden van oud voorzitter en lid van verdienste Huub Schalken stond donderdag 4 oktober de tweede toepavond van het seizoen op het programma. Ongetwijfeld is aan iedere tafel zijn naam gevallen en herinneringen over Huub zijn uitgewisseld. Een fijne man die veel voor de club heeft betekend is helaas veel te vroeg overleden. We denken met veel plezier aan hem terug.

5 bezette tafels deze ronde. Aan tafel 1 stevende Stefan Langewouters af op de maximale score van 16 punten maar kon het laatste potje niet winnen. Toch ging hij door naar de finaleronde met 14 punten. Aan tafel 2 was het wat spannender gezien de puntenverdeling, Freddie de Kimpe werd daar tafelwinnaar met 11 punten. Willem Jan Verkerk en Gijs vd Horst streden om een finaleplek aan tafel 3, laatstgenoemde was net wat sterker in potje 4 en ging door naar de finale met 13 punten. Voorzitter Mark Relou won de strijd aan tafel 4, ook hij ging door naar de finaleronde met 13 punten. Benjamin van Stiphout 4, Rens Derison, behaalde 11 punten aan tafel 5 en ook hij mocht direct door naar de finale.

Met 5 tafelwinnaars begon rond half 12 de finale, t.w. Stefan Langewouters, Freddie de Kimpe, Gijs vd Horst, Mark Relou en Rens Derison. Na een aarzelende start gaf Stefan iedereen het nakijken en won de 2e avond van het seizoen. Met een bierpakketje en extra punt nestelde hij zich ook direct in de top van het klassement wat wordt aangevoerd door Mark Relou met 27 punten.

De volgende toepavond zal plaatsvinden op donderdag 1 november, aanvang 21:45 uur!!

 

9-9-2018:

Afgelopen donderdag 6 september was een gedenkwaardige avond, Wesley Sneijder nam na 134 interlands afscheid van het Nederlands Elftal. Maar zeker zo speciaal stond bij Stiphout Vooruit de eerste toepavond van het seizoen op het programma, en 20 deelnemers en kanshebbers voor de glorieuze titel schreven zich in.

De nummer 2 van afgelopen seizoen, Ted van der Horst, heeft titelaspiraties en liet dat direct zien door 15 punten te behalen in de 1e ronde. Voorzitter Mark Relou deed aan tafel 2 niet heel veel onder voor Ted en behaalde 14 punten. Dat deed Willem-Jan Verkerk ook, maar dan aan tafel 3. Ook naar de finale ging Rens Derison, hij behaalde net als Janton vd Hurk 11 punten maar won de barrage. Inmiddels Stiphoutenaar Gerben van Leuken, schreef zich ook in en werd direct tafelwinnaar met 12 punten.

De Finale bestond dus uit de tafelwinnaars Ted vd Horst, Mark Relou, Rens Derison, Willem-Jan Verkerk en Gerben van Leuken. Ted schreef en dat deed hij goed, toepen ook trouwens want hij pakte de avondprijs en het extra punt. Met 16 punten gaat hij dus direct aan de leiding in het klassement.

De volgende toepavond zal plaatsvinden op donderdag 4 oktober, inschrijven vanaf 21:30 uur.

4-9-2018:

Aanstaande donderdag start de toepcompetitie voor het 45e seizoen, kan ook zo 46e zijn maar dat er al vele jaren getoept wordt in de kantine van Stiphout Vooruit staat wel vast.

Aanwezig 21:30 uur, aanvang: tegen tienen!!


<< terug