De echte kenners winnaar Grote Stiphout Vooruit Voetbalquiz 2014
Kantine bomvol!

De echte kenners winnaar Grote Stiphout Vooruit Voetbalquiz 2014

18-04-2014

Vrijdag 11 april 2014 vond in een zeer gezellige en bomvolle kantine de 6e editie van de jaarlijks Grote Stiphout Vooruit Voetbalquiz. Dit jaar had de organisatie een vernieuwing doorgevoerd. In navolging van de battles op de jaarlijkse feestavond vond de organisatie het leuk om twee rondes in te bouwen waarin de teams naar voren moesten komen om tegen elkaar te strijden. En hoewel niet ieder team er even blij mee was, vond de organisatie het een geslaagde wijziging van het vaste format.

De organisatie (en uiteraard ook Hans en Mieke) was blij te constateren dat 15 teams hadden ingeschreven, een evenaring van het aantal bij de start van de quiz in ons jubileumjaar 2010. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd met teams van B2, A2 en A1, waarvoor onze dank jongens. We zien jullie graag volgend jaar weer terug. Ook dank aan het 5e elftal dat dit jaar met twee teams aanwezig was. Ook de selectie was dit jaar goed vertegenwoordigd, zelfs de Staf had een team afgevaardigd. En zoals altijd was ook het jeugdbestuur weer aanwezig met speciaal voor de quiz gedrukte shirts, en wederom met een pakkende teamnaam Asgeallemaalstilbentkriedeunsnuupke. Helaas waren niet alle teamleden even enthousiast, want de organisatie heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de dit jaar aanwezige dames van het jeugdbestuur vele vragen goed konden beantwoorden, maar de mannen wilden schijnbaar niet luisteren. Hierdoor werd een hoge klassering misgelopen volgens de dames. Hier zal waarschijnlijk nog wel een vergadering of twee aan worden besteed. Het gaat te ver om namen te noemen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Na ronde 1 en 2 leek alles normaal, De Echte Kenners en Er mag gezongen stonden zoals gebruikelijk de afgelopen jaren in de top van het klassement. Na ronde 3, de eerste battle sloeg de schrik ze toch wel even om het hart. Beide teams, respectievelijk 3 en 2 keer winnaar van de quiz, stonden ogenschijnlijk op een onoverbrugbare achterstand. The Posh Plums hadden toegeslagen in de battle en stonden (zoals in België wordt gezegd) fier op kop.

Tussendoor werd de eerste ronde petje op petje af gewonnen door Stan de Greef. Na vraag 1 stonden alle aanwezigen nog, maar na vraag 2 waren er nog 2 kandidaten over. Helaas voor zijn laatste tegenstander Eddie van Uden, wist Stan vraag 3 ook goed te beantwoorden. Stan won hiermee het boek Onze Willy, het boek over Helmonds beste voetballer ooit, Willy van der Kuijlen en een mooie Stiphout Vooruit voetbal. Stan van harte gefeliciteerd.

Ronde 3 en 4 van de quiz gingen respectievelijk over Voetbal Nationaal en Stiphout Vooruit. Na deze 2 ronden hadden De Echte Kenners de grote achterstand al omgezet in een kleine voorsprong. The Posh Plums die zoals gezegd de battle hadden gewonnen en daardoor op plaats 1 stonden, vielen volledig door de mand bij de categorie Stiphout Vooruit. Komend jaar de site en alles wat verder met Stiphout Vooruit te maken heeft goed in de gaten houden jongens.

De tweede ronde petje op, petje af was iets spannender dan ronde 1. Uiteindelijk werd deze ronde gewonnen door Paul Willems. Goed om te zien dat de oudjes ook nog wel wat van voetbal weten. Misschien gaat Paul komend jaar als 1 mans team meedoen met de quiz, want met The Young Veterans werd afgelopen jaar de rode lantaarn mee naar huis genomen. Paul ook jij van harte gefeliciteerd met je prijs, een boek over John de Wolf en eveneens een mooie Stiphout Vooruit bal.

Na de voorlaatste ronde hadden nog 6 teams de mogelijkheid om winnaar te worden van de quiz, De Echte Kenners, Jan Noten Fanclub, The Posh Plums, Kneup Kneup, FC Bal op ’t dak en Er mag gezongen worden.

De finale battle moest uiteindelijk de winnaar van de grote Stiphout Vooruit Quiz 2014 aanwijzen. De 6 teams kregen ieder 10 vragen voor de kiezen. Hierna was het aan de organisatie om de punten te tellen. Nadat dit was gebeurd en de rook was opgetrokken, bleek dat De Echte Kenners, bestaande uit Peter Verstappen, Dominique Swinkels, Marc de Wit, Peter van den Eijnden en Janton van den Hurk, de titel weer terug hadden veroverd en voor de vierde keer in 6 jaar de sterkste waren.

De winnaars van vorig jaar, Er mag gezongen worden, behaalden uiteindelijk de 6e plaats. Hieronder de volledige uitslag. Leuk om te zien dat de jeugd zich in de top heeft genesteld, met teams als The Posh Plums en Kneup Kneup. En als volgend jaar Boem Koekoek met 5 teamleden kan aantreden gaat ook dit team waarschijnlijk hoger eindigen als de uiteindelijke 11e plaats waar ze nu op terecht zijn gekomen. De organisatie hoopt dat het een stimulans zal zijn om ook volgend jaar weer present te zijn.

Plaats Teamnaam Score
1 De echte kenners 441
2 The Posh Plums  388
3 Jan Noten Fanclub 379
4 Kneup Kneup 378,5
5 FC Bal op het dak 362,5
6 Er mag gezongen worden 358
7 Asgeallemaalstilbentkriedeunsnuupke 302
8 FC 't Fust 295,5
9 Butcher Beugelsdijk 289
10 Mannen van glas 278
11 Boem Koekoek 270
12 Het dert+1 255,5
13 Ut vijfde 247
14 Het vijfde 230
15 Voetbalvrouwen 170,5

De organisatie bedankt alle teams voor hun aanwezigheid, inzet en gezelligheid, en verder iedereen die deze avond tot een succes heeft gemaakt. Tot volgend jaar.


<< terug