Dennis de Wit (33) vrijwilliger van het Jaar bij Stiphout Vooruit
Duizendpoot in het zonnetje gezet

Dennis de Wit (33) vrijwilliger van het Jaar bij Stiphout Vooruit

24-10-2012

Dennis de Wit, geboren op 7 november 1978 en dus bijna 34 herfsten oud, is op de feestavond van vrijdag 19 oktober uitgeroepen tot vrijwilliger van het Jaar bij Stiphout Vooruit.

Volgens het ledenbestand werd Dennis bij aanvang van het seizoen 1992/1993 lid van Stiphout Vooruit en inmiddels is hij dus al twintig jaar op Het Molenven te vinden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dennis stamt uit de indrukwekkende voetbal- maar vooral ook vrijwilligersdynastie van de bij onze club overbekende familie De Wit. Ook hij trad dan al ras in de voetsporen van zijn vader Jan (o.a. clubscheidsrechter), oom Gerard ( leider, trainer, scheidsrechter, bestuurslid etc.) en neef Marc (idem dito, alsmede voorzitter).

Veel (jeugd)-leden bij Stiphout Vooruit kennen hem ongetwijfeld als enthousiaste leider en mede-organisator van het jaarlijkse E- en F-jeugdkamp, een job die hij al ruim vijftien jaar op zich neemt. Maar zijn verdiensten voor onze club zijn nog vele malen groter dan alleen dat. Tot op de dag van vandaag is hij voetballer bij Stiphout Vooruit, momenteel van het 5e elftal, en daarnaast verrichte hij vele jaren trouwe dienst als vrijwilliger rond het voetbalgebeuren, met name bij de jeugd. Dennis was leider en/of trainer van talloze jeugdelftallen. Hij was ook lid van de toernooicommissie, de organisatie rond het 75-jarig jubileum van Stiphout Vooruit en inmiddels roert hij zich ook bij de uitvoering van het relatief nieuwe C- en D-kamp.

Kortom: een meer dan terechte Vrijwilliger van het Jaar 2012, na vele jaren trouwe dienst aan onze club. Uit handen van voorzitter Marc de Wit ontving Dennis de Wit in een goed gevulde kantine de versierselen die horen bij deze fraaie benoeming. Zijn avond kon daarna niet meer stuk.


<< terug