F & E Jeugdkamp Stiphout Vooruit moet uitwijken naar andere locatie
Witven serieus alternatief

F & E Jeugdkamp Stiphout Vooruit moet uitwijken naar andere locatie

01-04-2014

De jeugdkampcommissie van Stiphout Vooruit moet op zoek naar een nieuwe locatie voor het jeugdkamp dat op 14 en 15 juni plaatsvindt. De gemeente Helmond geeft geen toestemming omdat het bang is voor schade aan de peperdure kunstgrasvelden, die eigendom zijn van de gemeente.

André Dupré van de gemeente Helmond sprak van een zeer ongelukkige situatie, maar zegt niets te kunnen doen. “Vorig jaar is er tijdens het jeugdkamp veel schade aan de twee kunstgrasvelden ontstaan. Deelnemers gebruikten toen op grote schaal klassieke stalen tentharingen om hun tent op te zetten, in plaats van speciale kunstgrasharingen. Dat is natuurlijk funest voor een kunstgrasmat.”

Volgens Dupré was het herstellen van de vorig jaar aangebrachte schade een dure aangelegenheid. “Ik heb zo niet paraat wat het exacte schadebedrag was, maar het was sowieso een bedrag met twee cijfers achter de komma. We willen ten koste van alles voorkomen dat de moderne velden van Stiphout Vooruit opnieuw worden toegetakeld door onwetende gelegenheidskampeerders, daarom hebben we besloten om de kamporganisatie geen groen licht te geven. Ik betreur het voor de betrokkenen, maar een andere oplossing zie ik niet.”

Volgens jeugdkampleider Jeroen van Bilsen zal het kamp hoe dan ook doorgaan. “We zijn direct op zoek gegaan naar een andere locatie. Het Witven in het Stiphoutse bos is een serieus alternatief. Dat is op loopafstand van het Molenven en in dat geval kunnen we nog steeds gebruikmaken van de kantine. Het enige probleem is dat de bosgrond bij weinig regen erg hard is. Dat maakt het lastig om tentharingen in de grond te slaan.”

“Een ander alternatief is sportpark Berkendonk. Sinds de opheffing van Dijkse Boys worden die velden niet meer gebruikt. Daar hebben ze ouderwets natuurgras, dus daar kunnen we zonder problemen onze tenten kwijt. Maar de gemeente moet daar wel eerst akkoord voor geven. Hoe dan ook; we zijn vastberaden om het jeugdkamp van 2014 onvergetelijk te maken.”

Zodra er een definitieve nieuwe locatie is gekozen, zullen alle betrokken daarover via deze site worden geïnformeerd. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, neem dan even contact op met Jeroen van Bilsen via info@jtcf.nl.

VOOR DEGENE DIE DIT NOG NIET DOORHADDEN: DIT BETROF EEN 1 APRIL GRAP!


<< terug