Gijs van de Horst avondwinnaar van de maand november
Mark Relou blijft koploper, 6 december toepen en mosselen!!

Gijs van de Horst avondwinnaar van de maand november

04-11-2018

4-11-2018:

De klok is weer verzet, de bladeren vallen, Stiphout 1 draait bovenin mee en donderdag 1 november werden de kaarten weer geschud. De 3e toepavond van het seizoen stond op het programma, 24 deelnemers verdeeld over 6 tafels in onze mooie kantine.

Aan tafel 1 lag Janton vd Hurk op koers voor de maximale punten waar Stefan Langewouters nog aardig kon bijbenen, Stefan (12) kwam echter net 1 puntje tekort en Janton ging met 13 punten door naar de halve finale. De "Fred Kaps" van Stiphout 4, Gerben van Leuken, nam al snel afstand van de zijn tafelgenoten aan tafel 2, met 15 punten werd hij tafelwinnaar. Aan tafel 3 was het spannender, zowel 11 punten voor Leon van Zon en Willem-Jan Verkerk, Leon ging na de barrage door naar de halve finale.

Dominique Swinkels begon sterk aan tafel 4 maat kon het niet volhouden, Hans vd Wassenberg werd tafelwinnaar met 12 punten en sloot aan bij de halve finalisten. Good-old Gijs van de Horst is het toepen zeker niet verleerd, met 14 punten werd hij de winnaar van tafel 5 en liet Gerrit Adriaans (11), Kees-Jan van Rooij (10) en Jake van Bree (5) achter zich. Aan tafel 6 was het spannend tot het laatste potje waar iedereen nog kans had op de winst, Dennis de Wit was de beste en ging met 11 punten door naar de halve finale.

Een tussenronde van 2 halve finales moesten uitkomst brengen wie doorging naar de finale, Dennis de Wit en Leon van Zon vielen af dus de finale-tafel bestond hij Hans vd Wassenberg, Janton vd Hurk, Gijs van de Horst en Gerben van Leuken. Ook daarin bleef het spannend tot het laatst en pakte Gijs van de Horst de overwinning incl. bierpakketje en extra punt, Gijs proficiat!!

In het algemeen klassement weinig mutaties, Mark Relou blijft koploper gevolgd door Willem-Jan Verkerk en Stefan Langewouters. Iedereen staat nog dicht bij elkaar dus er kan nog vanalles gebeuren.

Zoals gebruikelijk staat de decembereditie in het teken van Toepen en Mosselen, zo dus ook aankomende 6 december. Daarnaast heeft Ted van de Horst dinerbon van € 100,- beschikbaar gesteld welke zal worden verloot onder alle deelnemers van de avond!

Tot 6 december!!!

 

28-10-2018:

Alweer de 3e toepavond staat voor deze week op het programma, aankomende donderdag 1 november. Inschrijven vanaf 21:15 uur en we starten tegen tien uur.

5-10-2018:

In de week dat ons het trieste nieuws bereikte van het overlijden van oud voorzitter en lid van verdienste Huub Schalken stond donderdag 4 oktober de tweede toepavond van het seizoen op het programma. Ongetwijfeld is aan iedere tafel zijn naam gevallen en herinneringen over Huub zijn uitgewisseld. Een fijne man die veel voor de club heeft betekend is helaas veel te vroeg overleden. We denken met veel plezier aan hem terug.

5 bezette tafels deze ronde. Aan tafel 1 stevende Stefan Langewouters af op de maximale score van 16 punten maar kon het laatste potje niet winnen. Toch ging hij door naar de finaleronde met 14 punten. Aan tafel 2 was het wat spannender gezien de puntenverdeling, Freddie de Kimpe werd daar tafelwinnaar met 11 punten. Willem Jan Verkerk en Gijs vd Horst streden om een finaleplek aan tafel 3, laatstgenoemde was net wat sterker in potje 4 en ging door naar de finale met 13 punten. Voorzitter Mark Relou won de strijd aan tafel 4, ook hij ging door naar de finaleronde met 13 punten. Benjamin van Stiphout 4, Rens Derison, behaalde 11 punten aan tafel 5 en ook hij mocht direct door naar de finale.

Met 5 tafelwinnaars begon rond half 12 de finale, t.w. Stefan Langewouters, Freddie de Kimpe, Gijs vd Horst, Mark Relou en Rens Derison. Na een aarzelende start gaf Stefan iedereen het nakijken en won de 2e avond van het seizoen. Met een bierpakketje en extra punt nestelde hij zich ook direct in de top van het klassement wat wordt aangevoerd door Mark Relou met 27 punten.

De volgende toepavond zal plaatsvinden op donderdag 1 november, aanvang 21:45 uur!!

 

9-9-2018:

Afgelopen donderdag 6 september was een gedenkwaardige avond, Wesley Sneijder nam na 134 interlands afscheid van het Nederlands Elftal. Maar zeker zo speciaal stond bij Stiphout Vooruit de eerste toepavond van het seizoen op het programma, en 20 deelnemers en kanshebbers voor de glorieuze titel schreven zich in.

De nummer 2 van afgelopen seizoen, Ted van der Horst, heeft titelaspiraties en liet dat direct zien door 15 punten te behalen in de 1e ronde. Voorzitter Mark Relou deed aan tafel 2 niet heel veel onder voor Ted en behaalde 14 punten. Dat deed Willem-Jan Verkerk ook, maar dan aan tafel 3. Ook naar de finale ging Rens Derison, hij behaalde net als Janton vd Hurk 11 punten maar won de barrage. Inmiddels Stiphoutenaar Gerben van Leuken, schreef zich ook in en werd direct tafelwinnaar met 12 punten.

De Finale bestond dus uit de tafelwinnaars Ted vd Horst, Mark Relou, Rens Derison, Willem-Jan Verkerk en Gerben van Leuken. Ted schreef en dat deed hij goed, toepen ook trouwens want hij pakte de avondprijs en het extra punt. Met 16 punten gaat hij dus direct aan de leiding in het klassement.

De volgende toepavond zal plaatsvinden op donderdag 4 oktober, inschrijven vanaf 21:30 uur.

4-9-2018:

Aanstaande donderdag start de toepcompetitie voor het 45e seizoen, kan ook zo 46e zijn maar dat er al vele jaren getoept wordt in de kantine van Stiphout Vooruit staat wel vast.

Aanwezig 21:30 uur, aanvang: tegen tienen!!


<< terug