Jeugdactiviteiten-dag C- t/m F-jeugd groot succes
Jeugdactiviteiten-dag C- t/m F-jeugd groot succes

Jeugdactiviteiten-dag C- t/m F-jeugd groot succes

23-02-2013

Op 22 februari jongstleden vond er een drietal grote jeugdactiviteiten plaats voor onze F- tot en met C-jeugd. De jeugd-activiteitencommissie onder leiding van Henriette van Bilsen had per leeftijdsgroep een actief buitenprogramma in elkaar getimmerd. Hieronder volgt een impressie van deze activiteiten. Een uitgebreider verslag, alsmede een fotorapportage, volgt binnenkort in de Molenvenner van maart. Ook op de Facebookpagina van deze site kunt alvast via een groot aantal foto’s een sfeerimpressie van deze happenings bekijken.

BENJAMINS BOSWACHTER IN SPE
Voor de Benjamins stond een tocht door de Stiphoutse bossen op het programma. Veertien enthousiaste kinderen gingen onder begeleiding van een paar ouders op pad, samen met boswachter Piet Dekkers en “Frettenman” Wim vd Biggelaar. De groep werd onderverdeeld in 2 groepen van 7 kinderen. De ene groep mocht op een echte boswachtersstoel zitten om met een verrekijker in de verte te kijken naar de dieren in het bos. De tweede groep ging 'op verantwoorde wijze' op konijnenjacht. Na afloop hebben de kinderen lekker warm in de kantine hun handjes opgewarmd en een heus boswachtersdiploma ontvangen. Het was een koude, leerzame maar vooral ook leuke dag!

ZOEK DE (JOOP) VOS
Voor de E en F teams stond een echte ouderwetse vossenjacht op het programma. In het dorp Stiphout stonden diverse “vossen” verstopt die allemaal een Stiphout Vooruit-shirt aan hadden. Dit waren allemaal bekende mensen uit Stiphout, opa’s of oma’s, kinderen van, maar ook onze eigen Kebab-man werd gestrikt. Natuurlijk was ook jeugdvoorzitter Joop Vos ‘vos’. Als de groepen een vos hadden ontmaskerd kregen ze een letter en al deze letters vormden uiteindelijk een woord. Daarnaast waren er nog diverse opdrachten te doen, die tot de uiteindelijke winnaar leidden. De verschillen waren klein, het enthousiasme gelukkig groot. Na afloop waren er voor alle kinderen frietjes met een snack.

SPECTACULAIRE DIAMANTROOF STIPHOUT VOORUIT
De mannen die op die vrijdagavond een voetbalclub in Stiphout overvielen, waren verkleed als Italiaanse maffioso en reden in lange limousines met geblindeerde ramen. De overvallers hadden de Wittelsbach-diamant van Barones Von Mol en Aargijs Bers buitgemaakt. Hert bleek een van de meest bijzondere diamanten ter wereld. De waarde van deze Wittelsbach-diamant wordt geschat op 22,2 miljoen euro. Na de roof kwam echter een gigantische klopjacht op gang: de Stiphoutse C en D jeugd zijn als jonge detectives vol goede moed het dorp in gegaan op zoek naar de diamant van de ontroostbare Barones. De groepen werden van hot naar her gestuurd en kwamen onderweg op diverse plekken in het dorp ongure types tegen die aanwijzingen hadden. Al met al werd het een grote puzzeltocht, die uiteindelijk naar de diamant leidde. De jonge detectives van de D3 waren de eerste die alle opdrachten hadden vervuld en de diamant met succes terug brachten.


<< terug