Jubileumveiling veteranen groot succes
Er werd volop geboden

Jubileumveiling veteranen groot succes

29-09-2013

Eerste goederen- en dienstenveiling Stiphout Vooruit groot succes

Afgelopen zaterdag werd in een niet al te volle maar wel heel gezellige kantine van Stiphout Vooruit de eerste goederen- en dienstenveiling gehouden. De wedstrijd van de veteranen tegen Mulo was speciaal naar 15.30 uur gezet en werd ruim gewonnen. Rond zes uur werd de barbecue warm gedraaid om zo de eerste jubileumactiviteit van de veteranen van start te laten gaan. Hans Deelen had ruim voldoende ingekocht, we lieten het ons goed smaken. Iets over 20.00 uur kwam veilingmeester Joop Vos het podium op voor de eerste veiling ronde, waar direct volop geboden werd op o.a. kaartjes in de Philips loge voor PSV-RKC, een workshop nagelverzorging en een windmolentje gemaakt door Frans van Oorschot die door Peter van de Rijdt verschalkt werd. Hilarisch was natuurlijk het bod van Lex Mollmann op de basisplaats bij de veteranen, het leverde het lieve sommetje van € 180 op. Maar Lex is wel verzekerd van altijd spelen dit seizoen. Het Nederlands elftal shirtje werd op Amerikaanse wijze geveild zodat iedereen de gelegenheid had om voor weinig geld met een mooie prijs naar huis te gaan.

Tijdens de eerste pauze vond er een speciale veiling plaats. Het PSV shirtje met handtekening van ons ex jeugdlid Bram van Vlerken was zeer in trek. Toch zal het straks in de kantine prijken. Bram was ter plaatse om de handtekening op het shirt te zetten.

In de tweede ronde werd o.a. ingezet op 10 minuten spelen in het eerste elftal. Via internet, waar op veel artikelen al geboden was, had hoofdsponsor Ralf Gijsbers een bod uitgebracht wat niet meer overboden werd. Op zondagochtend werd Ralf in zijn C1000 op de hoogte gebracht dat hij zijn 14 jaar niet gebruikte kicksen weer uit het vet mag halen. De tegenstander kan zijn borst nat maken. Wanneer het zover is krijgt u ongetwijfeld te horen. Op het etentje bij de voorzitter van de veteranen werd via Amerikaans opbod veel geboden, waarschijnlijk waren zijn culinaire kunsten reeds bij veel mensen bekend. Aan het einde van de tweede ronde kwam het erotische pakket uiteindelijk in handen van Hans en Mieke Deelen. Het was een wonder dat ze de volgende dag weer op tijd op het sportpark waren.

Tijdens de pauzes werd onder het genot van menige versnapering nagepraat over gemiste bied kansen en opmerkelijke zaken zoals Carin de Wit die op het etentje met de voorzitter bood.

In de laatste ronde ging het damesteam aan de haal met een looptraining verzorgd door Eefje Swinkels, zien we Walter Swinkels straks in een PSV shirt vol met handtekeningen en sloeg Anne Steeghs toe toen een huidverzorgingpakket van D-Stress geveild werd. Ook de winterbanden, het weekendje weg en een avondje RC Genk vonden een eigenaar. Jan van Lieshout nam het laatste aanbod mee naar huis: het mystery offer. Hij zal echter tot volgend jaar moeten wachten om te weten wat hij nu precies gewonnen heeft. Wat hij weet is dat het een compleet verzorgde avond inclusief drank in Stiphout is, het raden kan beginnen…

Het werd al snel duidelijk dat i.v.m. tijdgebrek niet alle artikelen geveild konden worden. Deze goederen en diensten zaten in een map waarop middels inschrijven geboden kon worden. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.

DJ Aad draaide de schuiven open en het feest kon beginnen. Tot na half twee was het onrustig in de kantine. De organisatie kijkt, op een paar punten na, zeer tevreden terug op een geslaagde avond. De opbrengst is nog niet bekend maar het is al wel duidelijk dat niet alleen de veteranen maar ook de vereniging als geheel van de opbrengst zal profiteren. Eén ding is zeker: voor herhaling vatbaar.


<< terug