Kyle: De wedstrijd tegen ASV1 uit
Kyle: De wedstrijd tegen ASV1 uit

Kyle: De wedstrijd tegen ASV1 uit

14-03-2017

 

ASV’33 – Stiphout Vooruit: 0 – 1

Door:  Kyle Koenraadt

 

Stiphout Vooruit boekte op bezoek bij ASV'33 een terechte overwinning.

AARLE-RIXTEL – op zondag 12 maart vond de beladen derby plaats tegen het altijd lastige ASV’33. Na de vorige editie die plaatsvond in Stiphout, zouden ook wij de fiets als vervoersmiddel gebruiken. Om na afloop op de feestavond van ASV’33 te blijven hangen, dit zou veel gezelliger zijn als we de 3 punten pakken. Dit bleek achteraf het geval en het ging allemaal als volgt. We begonnen met de volgende 11 spelers: Job Tuinstra, Frans-Christiaan Obers, Rob van der Vorst, Alex Roth, Bram Prinsen, Philip Beaufort, Wessel Vervoort, Kyle Koenraadt, Jorn Dekkers, Teun Welten en Max Tersteeg.

Na een felle warming-up was het gevoel goed, we begonnen dus ook erg goed. Na drie minuten kon Kyle Koenraadt al voor de keeper komen na een goede actie van Jorn Dekkers maar de bal butste net op voor Kyle zijn voeten. ASV’33 was direct gewaarschuwd. De Tricolores voetbalden veel via de flanken, waar ook Wessel Vervoort die terugkeerde in het basiselftal zich geregeld liet zien. Stiphout Vooruit was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Zo waren er mogelijkheden voor Jorn Dekkers en Max Tersteeg en was Stiphout gevaarlijk bij dode spelmomenten maar er viel geen doelpunt. De beste doelpoging was na ruim een half uur spelen voor Kyle Koenraadt die uitstekend diep liep en een steekpass van Philip Beaufort over de keeper heen liftte, maar ASV’33 speler Robbert Mol wist met een uiterste inspanning de bal voor de doellijn weg te halen. Er stond dus met de rust een brilstand op het scorebord, terwijl Stiphout Vooruit veel beter voetbalde.

Na de thee wist Stiphout Vooruit wat het moest gaan doen, scoren.  In het tweede bedrijf was de wedstrijd meer in evenwicht. ASV’33 begon nog meer de lange bal te hanteren, wat ze de gehele eerste helft ook al gedaan hadden. Wij gingen hier steeds meer in mee en de wedstrijd werd een fysieke strijd. Na minder dan 10 minuten spelen in de tweede helft maakte de Aarlese verdediging een slippertje in de opbouw en leek Teun Welten te gaan profiteren maar hij schoof de bal luttele meters naast. Na een uur spelen vond Hoofdcoach Ronald Steijlen het tijd om te wisselen, hij bracht Gianni van Zon voor de moegestreden Teun Welten. Zou hij het dan gaan doen, Gianni heeft immers afgelopen week wel het goede voorbeeld gezien. Hij was namelijk toeschouwer van het wonder van Barcelona.

Door het sleuren en het vasthouden van de bal door Van Zon kwam Stiphout weer aan het voetballen, met name via de rechterkant bij Jorn Dekkers. Die een uitstekende pot op de mat legde. Zo kreeg Max Tersteeg nog een mogelijkheid uit een voorzet van rechts maar zijn schot werd geblokt. Ronald ging voor de tweede keer wisselen hij haalde de sterk spelende Philip Beaufort naar de kant, die sterspeler Ronnie Heijmans aan banden had gelegd. Daarvoor in de plaats kwam A-junior Daan de Kleine die deze rol zonder moeite overnam. 10 minuten voor tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel, maar na een diepte bal van Rob van der Vorst besloot Dekkers nog maar eens te versnellen. Met succes, hij kwam voor zijn tegenstander en rondde fraai af: 0-1. Net voor tijd belandde de bal nog op de paal van het Stiphoutse doel, volgens het Eindhovens Dagblad kopte Gerben Rendering deze bal.

Stiphout Vooruit speelde een goede wedstrijd, met name de eerste helft liet Stiphout goed voetbal zien. Uiteindelijk sleept het volwassen spelende Stiphout de 3 punten uit het vuur. Over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor de mannen van Steijlen. Waarna we met veel plezier de kantine van ASV’33 betraden en het was nog lang onrustig. Mijn dank gaat namens het gehele vaandelteam uit naar de supporters van Stiphout Vooruit, dat zij in grote getalen steeds weer komen kijken doet ons deugd.

We doen nu volop mee om de plaatsen 3 en 4 en de volgende horde op weg hiernaar toe is aanstaande zondag 19 maart tegen het stugge MVC uit de Mortel. We gaan weer twee keer volle bak trainen en wij zien jullie graag zondag om 14.30u weer langs de lijn.

Tot ziens op Sportpark Molenven!

 

Kyle Koenraadt


<< terug