Max Tersteeg: Lierop 1 thuis op 19 Februari
Max Tersteeg: Lierop 1 thuis op 19 Februari

Max Tersteeg: Lierop 1 thuis op 19 Februari

21-02-2017

 

Stiphout Vooruit – Lierop:  1-1

Nadat Stiphout Vooruit twee goede wedstrijden had gespeeld op de Eindhovense kunstgrasvelden van Unitas’59 en DBS stond nu de wedstrijd tegen Lierop op het programma. Op een moeilijk bespeelbare grasmat werden de punten gedeeld.

De thuisploeg had een aantal spelers die geblesseerd of geschorst waren en trad daarom aan in de volgende opstelling: Bram Schriks; Alex Roth; Bram Prinsen; Rob van der Vorst; Frans-Christiaan Obers; Davy van Bokhoven(Kyle Koenraadt ’46); Daan de Kleine; Gianni van Zon; Max Tersteeg; Teun Welten en Jorn Dekkers.

Stiphout Vooruit kwam sterk uit de startblokken en zette de verdediging van Lierop gelijk onder druk. Dit resulteerde al snel in een paar kansjes voor de thuisploeg. Maar zowel Max Tersteeg als Jorn Dekkers stuitte op de goed keepende Sjoerd Hooglugt. Gedurende de eerste helft verloor Stiphout steeds meer de grip en kwam Lierop steeds beter in hun spel. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke afstandsschoten van Lieropse zijde. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Stiphout Vooruit amper nog aan voetballen toe. Lierop was daarentegen nog tweemaal gevaarlijk uit standaardsituaties, maar Hidde Maas kon de bal tot tweemaal toe niet tegen de touwen knikken. Ruststand: 0-0

Net als afgelopen week tegen DBS begon Stiphout Vooruit voortvarend aan de tweede helft. Al na 2 minuten scoorde Max Tersteeg op aangeven van Teun Welten de 1-0. Lierop leek hierdoor van slag en Stiphout Vooruit had het betere van het spel. Vijf minuten na de 1-0 draaide de goed spelende debutant Daan de Kleine zich knap vrij en schoot de bal van net over het doel. Lierop ging echter gedurende de tweede helft steeds fanatieker ten aanval en de defensie van de thuisploeg kwam hierdoor steeds meer onder druk te staan. Zo schoot Ralf van de Laar in de 70ste minuut op de lat. Een paar minuten later was het wel raak. Een voorzet van Bart van Lierop werd verlengd door Bram Schriks en kon eenvoudig worden ingetikt door Hidde Maas. Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen nog kansjes. De grootste was echter voor Teun Welten, die in de 85ste minuut de bal wat gelukkig meekreeg en deze van een meter of acht vrij kon inschieten, maar keeper Hooglugt tikte de bal met een geweldige reflex tegen de lat.  Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

De komende twee weken hoeft de ploeg van Ronald Steijlen niet in actie te komen. Daarna speelt het op 12 maart de derby tegen ASV’33.

 

Max Tersteeg


<< terug