Met 16 punten op slotavond pakt Dennis de Wit de eindoverwinning!!!
Jorg van Stiphout laatste avondwinnaar van het seizoen.

Met 16 punten op slotavond pakt Dennis de Wit de eindoverwinning!!!

05-05-2018

5-5-2018:

Met 4 kanshebbers voor de eindoverwinning bij elkaar aan tafel 1 had het alle ingredienten om een spannende avond te worden. Vanwege vakantie ontbrak Rens Derison op de finale-avond waardoor Jan Boonen als nummer 5 in de stand mocht plaatsnemen aan tafel 1. Al snel bleek dat Willem-Jan Verkerk (6) en Jan Boonen (7) een overwinning konden vergeten. Dat was anders voor Ted van de Horst en Dennis de Wit. Dennis had echter 4 punten goed te maken op Ted en dit lukte zowaar, hij behaalde de maximale score van 16 punten en ging Ted voorbij en werd de winnaar van het seizoen 2017/2018.

Alle 5 tafels leverde een tafelwinnaar waarna de finale werd getoept door Dennis de Wit, Jorg van Stiphout, Gerrit Adriaans, Hans vd Wassenberg en Kees-Jan van Rooij. Jorg van Stiphout bleek hierin de sterkste en gin huiswaarts met een bierpakket. Het extra punt had verder geen consequenties meer voor de eindstand, hij bleef 3e.

Alle prijswinnaars konden nadat winnaar Dennis de Wit de eetbon van 3 Gebroeders uit Gerwen had ontvangen een prijs uitzoeken, onderstaand de top 8:

1. Dennis de Wit 

2. Ted vd Horst

3. Jorg van Stiphout

4. Dominique Swinkels

5. Willem-Jan Verkerk

6. Gerrit Adriaans

7. Jan Boonen

8. Maurits Nooijen

Zie de bijlage voor het totale klassement.

We zien iedereen graag volgend seizoen weer terug, donderdag 6 september beginnen we weer.

 

30-4-2018:

Aanstaande donderdag 3 mei staat de laatste toepavond van het seizoen op het programma. Diverse kanshebbers voor de eindoverwinning dus het zal spannend worden. Rond middennacht zal de toepkoning van het seizoen 2017-2018 bekend zijn.

Aanvang rond de klok van 10 uur!

7-4-2018:

Door de afwezigheid van koploper Janton van den Hurk afgelopen donderdag gaat het een spannende strijd worden in mei, op de laatste toepavond van het seizoen. De eerste 11 toepers in het klassement staan binnen 10 punten van elkaar. Hiervan maken er zeker nog 5 en theoretisch gezien nog meer kans op de eindoverwinning. Maar dat er nog geschoven zal worden in de top van het klassement dat lijkt haast zeker.

Druk was het niet maar daar was de strijd niet minder om, zeker niet omdat de tafelindeling deze avond naar rangschikking was. Aan tafel 1 dus de koploppers Ted vd Horst, Rens Derison, Willem-Jan Verkerk en Freddie de Kimpe. De eerste 3 behaalden 11 punten en bleken dus zeker aan elkaar gewaagd, Freddie mocht tellen en telde slechts tot 7 punten voor hemzelf. Rens ging na de barrage door naar de finale. Aan tafel 2 wist Dennis de Wit Jorg van Stiphout, Dominique Swinkels en Gerrit Adriaans af te troeven en ging met 12 punten door naar de finale. Maurits Nooijen haalde ondanks 12 punten aan tafel 3 de volgende ronde niet, Jan Boonen was met 13 punten net iets beter. Gijs vd Horst (9) en Leon van Zon (6) konden niet volgen. Een topscore aan tafel 4, Stefan Langewouters behaalde 15 punten. Helaas had hij te weinig punten in het klassement om daar nog iets te betekenen maar ging hiermee wel naar de finale.

De finale werd dus gespeeld tussen Rens Derison, Stefan Langewouters, Jan Boonen en Dennis de Wit. Een belangrijk extra puntje werd opgehaald door Jan Boonen en met een totale avondscore van 14 punten staat hij nu in de top 5 van het klassement. Bovenaan staan Rens Derison en Ted vd Horst met 77 punten, gevolgd door Willem-Jan Verkerk met 75 punten en Dennis de Wit met 73 punten.

Ondanks dag de volgende toepavond op 3 mei in de meivakantie valt kunnen we deze niet verplaatsen. Een week later is het Hemelvaart en later is ook niet wenselijk.Dus volgende maand gewoon toepen op de eerste donderdag van de maand, 3 mei dus.

Iedereen tot dan en we gaan uit van een spannende slotavond met mooie prijzen.

 

3-3-2018:

Een koude donderdagavond met enkel trainingsarbeid vanuit de selectie en de dames. Maar volgens goed gebruik gewoon toepen op de 1e donderdag van de maand. 20 man schreven in en werden verdeeld over 5 tafels.

Aan tafel 1 kon Rens Derison zijn positie in de stand niet waarmaken, hij behaalde slechts 8 punten, Theo Visser was met 13 punten tafelwinnaar en ging door naar de finale. Aan Tafel 2 was ook een Theo de sterkste, in dit geval Theo Sleegers, ook hij behaalde 13 punten. Jorg van Stiphout was na barrage met 11 punten net iets beter dan Jasper van Ledden aan tafel 3 en ging door naar de finale. Ted van de Horst maakt sprongen in het klassement, ook vanavond behaalde hij een nette 12 punten en werd daarmee tafelwinnaar. Net als Jorg van Stiphout werd Stefan Langewouters aan tafel 5 tafelwinnaar met 11 punten. Ook Martijn de wit behaalde 11 punten maar wist de barrage niet te winnen van de ervaren Stefan.

Met Theo Visser, Theo Sleegers, Jorg van Stiphout, Ted vd Horst en Stefan Langewouters een finale van 5. Soms was lastiger toepen maar wel gezellig, zo bleek. Theo Visser mocht iets voor middernacht de avondprijs in ontvangst nemen en de organisatie telt 1 puntje bij voor Theo in de stand. 

Met nog 2 avonden te gaan is de slechtste score geëlimineerd in de tussenstand, Janton van den Hurk blijft de koploper met 5 punten voorsprong op Rens Derison en Ted vd Horst. Volgende keer zitten de toppers in de stand bij elkaar aan tafel. Donderdag 5 april gaan we verder met ronde 8, aanvang 21:45 uur, tot dan!

 24-2-2018

Aanstaande donderdag 1 maart is het volgens goed Stiphouts gebruik weer toepen in onze kantine. Inschrijven vanaf 21:00 uur en we beginnen rond 21:45 uur. Tot donderdag!

2-2-2018

Een drukke carnavalsperiode voor velen en de velden nog niet volledig bespeelbaar maar de kantine was weer geopend voor de maandelijkse toepavond. De vaste toepers waren present uitgezonderd koploper Bas van Oorschot die op het laatste moment moest afhaken. 

Willem-Jan Verkerk ging sterk van start aan tafel 1, versloeg Jorn Dekkers, Mark Relou en Freddie de Kimpe met 14 punten in totaal. Qua punten hadden we 2 toepers met 15 punten in de voorronde aan tafel 2 was dit Theo Slegers en aan tafel 3 janton van den Hurk. Bart van Helvoirt, John de Vries, Gerrit Adriaans en Marc de Wit verdeelde de punten en haalde alle vier 10 punten. Ted van de Horst ging aan tafel 5 overtuigend door naar de finale, hij behaalde 13 punten.

De finale bestond uit Willem-Jan Verkerk, Theo Slegers, Janton vd Hurk, Bart van Helvoirt en Ted vd Horst. De handen werden na 1 potje geschud met Willem-Jan Verkerk, echter even te vroeg. De finale bestaat uit 2 potjes. Maar ook na deze 2e pot was het Willem-Jan met de meeste punten dus met het extra punt en het bierpakket ging hij huiswaarts. 

In de tussenstand is Bas van Oorschot weggevallen uit de top, Janton van den Hurk heeft de koppositie overgenomen maar met nog 3 avonden voor de boeg is nog alles mogelijk. Volgende toepavond is donderdag 1 maart, aanvang 21:45 uur, tot dan!!

 

 

28-1-2018:

Aanstaande donderdag 1 februri zal de 6e toepavond van het seizoen plaatsvinden, inschrijven vanaf 21:00 uur, aanvang 21:45 uur.

 

12-01-2018:

Uitgezonderd de selectie nog weinig trainingsactiviteit op de velden, daarentegen viel de opkomst voor de maandelijkse toepavond niet tegen. 5 tafels voor de wintereditie is niet verkeerd maar we hopen dat dit vanaf volgende maand weer aantrekt.

Marc en Martijn de Wit zaten aan tafel 1 met de koplopers Bas van Oorschot en Rens Derison, de Wit senior trok aan het langste eind en ging met 12 punten door naar de finale. Gerrit Adriaans had na zijn afwezigheid in december iets goed te maken en dat deed hij, met 14 punten werd hij tafelwinnaar. Freddie de Kimpe kroop richting de top 3, met 12 punten werd hij tafelwinnaar en ging door naar de finale. Good-old Gijs v/d Horst was in vorm en behaalde 13 punten. Hiermee versloeg hij Dennis de Wit, Jorg van Stiphout en Janton v/d Hurk. Aan tafel 5 was Maurits Nooijen de sterkste en ging als tafelwinnaar door naar de finale.

De finale bestond dus uit de volgende 5 toepers: Marc de Wit, Gerrit Adriaans, Freddie de Kimpe, Gijs v/d Horst en Maurits Nooijen. En dit werd een spannende finale, na 2 potjes hadden Marc en Gerrit 7 punten dus volgde een barrage. Daarin was Gerrit de sterkste en werd de avondwinnaar van januari 2018 incl. bierpakket en extra bonuspunt.

In de tussenstand viel Dennis de wit uit de top 3 weg en blijft Bas van Oorschot koploper. De volgende toepavond staat gepland op donderdag 1 februari, aanvang 21:45 uur. Tot dan!

 17-12-2017:

De laatste toepavond van het jaar gaat al aantal jaren samen met de mosselavond, zo ook dit jaar. Vanwege een bekerwedstrijd van Stiphout 1 vorige week was de avond verplaatst naar 14 december. Het was een rustige trainingsavond en 22 toepers schreven in voor de laatste toepavond van 2017.

Jake van Bree en Dominique Swinkels deden goede zaken voor het klassement met 14 behaalde punten. Minder verging het Stefan Langewouters en Teun Welten met 6 punten. Na de eerste ronde waren de tafelwinnaars: Rens Derison, Bart van Helvoirt, Ted van de Horst, Dominique Swinkels en Jake van Bree. Met 5 spelers werd direct de finale gespeeld. Voor de 2e keer dit jaar was Rens Derison de Sterkste en ging aan de haal met een flesje schrobbelèr en een extra punt voor de overwinning.

In de klassement blijft Bas van Oorschot de koploper gevolgd door Rens Derison en Dennis De Wit.

Donderdag 4 januari 2018 zit Stiphout Vooruit nog in de vakantiemodus, dus gaan we 11 januari weer verder, aanvang rond 10 uur.

3-12-2017

In verband met de bekerwedstrijd Stiphout - Volkel op donderdag 7 december is de toepavond en jaarlijkse mosselavond verplaatst naar donderdag 14 december. Toepen start rond de klok van tien uur.

4-11-2017:

Ook de 3 avond van het seizoen werd goed bezocht, 24 toepers dus 6 tafels. In de eerste ronden worden de punten verdeeld, Dennis de Wit behaalde met 15 punten de hoogste score van de dag. Theo Slegers was minder gelukkig op zijn eerste bezoek van dit seizoen, slechts 6 punten behaalde Theo. De volgende tafelwinnaars gingen door naar de halve finale: Bas van Oorschot, Jorg van Stiphout, Jasper van Ledden, Janton van den Hurk, Dennis de Wit en Gerrit Adriaans. Deze werden aangevuld met 2 lucky-losers, t.w. WIllem-Jan Verkerk en Gijs van de Horst. Bas, Jorg, Gerrit en Gijs gingen door naar de finale. Een finale waar Bas van Oorschot zichzelf met een 7 voor 8 klop direct kansloos maakte. In een gelijkopgaande strijd had zowel Gerrit, Jorg als Gijs tijdens de laatste beurt winstkansen het was echter good-old Gijs van de Horst die de overwinning binnensleepte. Gijs proficiat met de overwinning!

In het klassement deed Bas van Oorschot goede zaken en is nu alleen koploper met 3 punten voorsprong op teamgenoot van Stiphout 4 Dennis de Wit.

Volgende maand is zoals gebruikelijk weer de combi mosselen - toepen, en wel op donderdag 7 december. We beginnen rond 21:00 uur met de mosselen en toepen zal rond 22:00 uur beginnen.

 

 

31-10-2017:

Donderdag 2 november 3e toepavond van het seizoen. Aanvang 21:45 uur!

 

7-10-2017:

Een goed gevulde kantine afgelopen donderdag tijdens de 2e toepavond van het seizoen. Mogelijk zat de 'jeugd' de vorige toepavond nog in de vakantiemodus, voor deze editie schreven velen zich in. Winnaar van de oktober-editie werd Freddie de Kimpe die dus naast rijles ook toeples geeft. 

28 deelnemers en dat was lang geleden dat er zoveel inschrijvingen waren, 7 tafels dus. De topscore van de avond werd behaald door Jorg van Stiphout met 15 punten, ook goed deed het Jorn Dekkers met 14 punten. Na ronde 1 gingen de volgende tafelwinnaars en de beste nummer 2 door naar de halve finale: Jake van Bree, Jorg van Stiphout, Stefan Langewouters, Freddie de Kimpe, Leon van Zon, John de Vries, Rens Manders en Jorn Dekkers. Van deze vier haalden Jorg, Stefan, Rens en Freddie de finale die rond de klok van 12 uur van start ging. Freddie was de sterkste en werd avondwinnaar en ontving het gebruikelijke bierpakket en extra punt.

Na 2 avonden hebben we 3 koplopers, t.w. Rens Derison, Jorn Dekkers en Bas van Oorschot, zie de bijlage voor de tussenstand. Volgende maand gaan we verder op donderdag 2 november, graag aanwezig 21:30 uur zodat we tegen tienen kunnen starten.

 

1-10-2017:

Donderdag 5 oktober 2e toepavond van het seizoen. Aanvang 21:45

 

uur!

 

10-9-2017:

Rens Derison heeft de eerste winst van het seizoen gepakt in de toepcompetitie. In de finale was hij te sterk voor Theo Visser, Teun Welten en Bas van Oorschot. Een bierpakket en extra punt voor de overwinning dus voor Rens.

Aan tafel 1 direct een nieuw / oud lid van Stiphout Vooruit, Nick Daniels voetbalt weer en sloot ook aan bij het toepen. Theo Visser maakte echter, net als bij Stiphout 2, de dienst uit en werd tafelwinnaar met 13 punten. Teun Welten zat aan tafel 2 samen met de "veteranen" Gijs van de Horst, Willem-Jan Verkerk en Freddie de Kimpe. Niet alleen op zondagmiddag bij Stiphout 1 is hij vaak het goudhaantje maar ook hier scoorde hij, 12 punten en ging hiermee door naar de finale. Scheidend voorzitter Marc de Wit hoopt wat meer vrije tijd te hebben en was in ieder geval op de 1e avond van de partij, hij zat samen met Gerrit Adriaans, John de Vries en Rens Derison aan tafel 3. Rens troefde het 3-tal af en ging met 12 punten door naar de finale. Jan Boonen begon goed aan tafel 4 maar behaalde uiteindelijk maar 8 punten, daarentegen begon Bas van Oorschot matig en werd met 13 punten tafelwinnaar en ging door naar de finale. 

Zoals reeds vermeld pakte Rens de avondprijs, voor de rest volgende maand nieuwe kansen. Donderdag 5 oktober gaat de competitie verder, aanvang 21:45 uur!

Zie in de bijlage de tussenstand.

2-9-2017:

De vakantie ligt al weer even achter ons, de 1e (beker)wedstrijden zijn al gespeeld en we hebben een nieuwe kantinebeheerster. Reden genoeg om ook weer van start te gaan met de maandelijkse toepcompetitie in onze kantine. Aanstaande donderdag 7 september gaan we het zoveelste seizoen in. Iedereen is welkom, inschrijven, ook dit jaar gewoon voor 2 euro, kan vanaf een uur of 9 en rond de klok van 10 uur starten we. We hopen op een stevige opkomst.

Graag tot donderdag!!


<< terug