Nick: Stiphout 2-Sparta'25 3, Zondag 2 april
Nick: Stiphout 2-Sparta'25 3, Zondag 2 april

Nick: Stiphout 2-Sparta'25 3, Zondag 2 april

05-04-2017

 

Stiphout Vooruit 2 -  Sparta 25 3:  3-3
Zondag 2 april 2017
Verslag van Nick Meulendijks

Een mooie zonnige ochtend,  fitte selectie en de spelers op tijd, de coach nog op het nippertje op tijd. Dit beloofde een mooie voetbalochtend te worden.

Om half 12 stonden de spelers van SV 2 en Sparta 25 3 tegenover elkaar.

De volgende 11 spelers moesten het gaan doen voor SV2:

Rick Janssen, Stijn Hurkmans, Alex Roth, Stan van Doorn, Pim Figge, Jan-Jaap Sampon, Tommy Smulders, Nick Seibers, Nick Meulendijks, Dave van Bladel en Ruben van Hoof.

Vanaf het eerste moment bleek dat koploper Sparta niet alleen gekomen was om van de zon en het (prachtige veld) te genieten maar ook om de 3 punten mee naar Beek en Donk te nemen. De openingsfase had Stiphout het dan ook moeilijk met het felle Sparta, die in de 15de minuut op voorsprong kwamen. Vanaf de 0-1 begon Stiphout beter te voetballen en dat resulteerde in een corner die genomen werd door Nick Seibers en bij de 2de paal simpel kon worden binnengelopen door Nick Meulendijks. Hierdoor ontstond wat discussie menig Spartaan vond dat de bal de achterlijn al eens gepasseerd had. De scheidsrechter wou hier echter niks van weten immers hij stond tevens op de achterlijn opgesteld. 1-1 dus. Na de 1-1 werd het meer en meer een vechtwedstrijd met felle duels, en ook werden er harde tackel’ s aan beide kanten uitgedeeld. Stiphout bleek hier op dit moment het beste mee om te kunnen gaan. 5 minuten voor rust stuurde Dave, Jan-Jaap het 16 meter gebied in en die werd door de wild uitstormende keeper tegen het gras werd gewerkt: penalty voor Stiphout. Dit bleek een koud kunstje voor Ruben van Hoof,  2-1 voor Stiphout. Dit was tevens ook de ruststand.

Na rust kwam het getergde en zeurende Sparta fel uit de rust. Stiphout had in het begin wat moeite hierin mee te gaan, maar kwam door een diepe bal van Meulendijks,
een slippertje van de verdediger , en een koelbloedige Van Bladel op een 3-1 voorsprong. Sparta moest nu wel en ging risico’s nemen er kwam een middenvelder in voor een verdediger. Na een vermeende handsbal kreeg Sparta een vrijetrap op een meter of 18, deze werd binnengeschoten 3-2 dus. Het duel werd nog meer een gevecht waarbij de overigens goed fluitende scheidsrechter zijn handen aan vol had het spel kwam hierdoor ook regelmatig stil te liggen, waardoor het voetbal aan beide kanten steeds minder werd. Een kwartier voor tijd kreeg Sparta ook een strafschop. Ook deze werd benut 3-3. 10 min voor tijd had Meulendijks de winnende op zijn schoen, na een geweldige actie van de sterk ingevallen Koen Bloks had Meulendijks de bal voor het intikken, maar deze werd gestopt door de keeper. Er waren in de slotminuten kansen over en weer maar dit voetbalgevecht eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd en wij hopen dat de supporters die ons zijn komen aanmoedigen ook genoten hebben en dat zij ons ook volgende week komen aanmoedigen als wij om 12uur spelen bij ZSV.

 

Tot volgende week.


<< terug