Nicky van den Eijnden, 1986-2019

Nicky van den Eijnden, 1986-2019

11-07-2019

Toen Nicky van den Eijnden in 2016 te horen kreeg dat hij getroffen was door de spierziekte ALS, was direct duidelijk dat hem een oneerlijke strijd wachtte. Woensdagavond sliep hij in, omringd door dierbaren. Nicky werd slechts 33 jaar.

Als kersverse senior werd Nicky vijftien jaar geleden lid van Stiphout Vooruit. Hij schopte het meteen tot onze selectie. Zijn eerste jaren op het Molenven speelde hij in het tweede elftal, dat door zijn vader Peter geleid werd.

Nicky was een verdediger. En ondanks zijn tengere postuur, was hij in staat om bijna elke aanvaller een lastige ochtend of middag te bezorgen. Nicky was een winnaar: hij hield van strijd en ging geen confrontatie uit de weg. En als de wedstrijd vroeg om stevige duels, dan moest dat maar. Mede door die instelling bereikte Nicky later ook ons eerste elftal.

Zijn grootste strijd wachtte Nicky echter niet binnen de lijnen.Begin 2016 kreeg hij het hartverscheurende nieuws dat hij leed aan ALS, een progressieve en uiteindelijk dodelijke spierziekte. Het bericht kwam keihard binnen, ook binnen Stiphout Vooruit.

In de tijd na die keiharde diagnose kwam Nicky, gesteund door vrienden en clubgenoten, in actie. In 2017 en 2018 bereikte hij de top van de Mont Ventoux, op een speciale fiets, in het kader van de Tour du ALS. Het doel van Team Nicky & Co was zo veel mogelijk geld ophalen voor ALS-onderzoek. Het was de bedoeling om ook dit jaar de berg te beklimmen, al werd al vroeg in het jaar duidelijk dat Nicky niet mee omhoog zou gaan. Zijn conditie liet het niet meer toe.

Dat laatste werd vorige maand opnieuw duidelijk. Tijdens de ALS Voetbalmarathon van Stiphout Vooruit kwam Nicky nog even kijken. Het ging slecht met hem - daar bestond geen twijfel over - maar hij wilde per se aanwezig zijn. Die sterke wilskracht kenmerkte Nicky tot het einde.

Woensdagavond 10 juli volgde het onvermijdelijke bericht. Te midden van dierbaren is Nicky ingeslapen. Wij zijn er stil van en wensen de naasten van Nicky alle sterkte toe om dit enorme verlies een plekje te kunnen geven.


<< terug