Paul Verschuren winnaar van toepcompetitie StiphoutVooruit 2012-2013
Toepfenomeen Verschuren ongenaakbaar!

Paul Verschuren winnaar van toepcompetitie StiphoutVooruit 2012-2013

04-05-2013

Op de velden worden de komende weken de laatste wedstrijden gespeeld, met als afsluiting van het seizoen de toernooien, jeugdkampen en jaarlijkse eindejaarsactiviteiten van de elftallen. Zo ook stond donderdag 2 mei de laatste ronde van de toepcompetitie van dit seizoen op het programma. Ondanks de vakantieperiode hadden zich toch twintig deelnemers ingeschreven.

Uiteraard waren alle kanshebbers voor de titel ook aanwezig, waarbij de tafelindeling werd vastgesteld aan de hand van de rangschikking van het algemeen klassement. Aan tafel 1 kwamen dus Paul Verschuren, Maurits Nooijen, John de Vries en Gerrit Adriaans bijeen. Koploper Paul Verschuren had een kleine voorsprong ten opzichte van de rest, maar die was zeker te overbruggen. Dit bleek echter al snel een illusie. Paul deed waarvoor hij kwam en dat was gaan voor de winst. Hij werd met 12 punten tafelwinnaar en hiermee ook direct winnaar van de toepcompetitie van het seizoen 2012/2013. John de Vries schoof met 11 punten een plaatsje door naar de tweede plaats. Maurits behaalde deze avond slechts 7 punten en haalde het podium daardoor net niet. Hij kwam samen met Gerrit terecht op een gedeeld vierde plaats.

Aan tafel 2 waren Janton van den Hurk en Ted van der Horst met 5 punten achterstand op de koploper nog niet helemaal kansloos voor de titel, een theoretische score van 15 of 16 punten kon bij hen nog voor verrassingen zorgen. Dat bleef echter uit. Voor Ted pakte de geplande verrassing eerder negatief uit omdat hij slechts 5 punten behaalde. Janton kwam een eind in de goede richting, hij pakte 12 punten en wist zich hiermee alsnog naar de derde plaats in het klassement te spelen. Jan Boonen (12 punten) en Marc de Wit (11 punten) kwamen met deze scores op een gedeelde zesde plaats uit. Ard van Dalen won aan tafel 3 met 13 punten ten koste van Jeroen van Bilsen (11), Leon van Zon (11) en Michel Korff (5) en ging hiermee door naar de laatste finaletafel van het seizoen. Walter Swinkels, voor deze finale-avond speciaal teruggekomen uit Spanje, behaalde met 12 punten de hoogste score aan tafel 4, dus ook hij mocht door naar de finale. Aan tafel 5 was het Hans Deelen die de hoogste score van de avond noteerde. Met maar liefst 15 punten wist hij de veteranen Gijs van der Horst, Hans Derison en Jan van Heesch buitenspel te zetten. Maar ook met deze 15 punten kwam Hans in de eindrangschikking nog punten tekort voor de prijzen.

De finale bestond uit de volgende 5 tafelwinnaars: Paul Verschuren, Janton van den Hurk, Ard van Dalen, Walters Swinkels en Hans Deelen. Janton, met 47 jaar de jongste uit dit gezelschap, won de finale en het bierpakket ging dus mee naar Lieshout. Direct na afloop vond de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden mede ter beschikking gesteld door Freek Boetzkes van restaurant ’t Parlement en door Elektro Piet Gruyters, waarvoor dank. Paul Verschuren koos de eetbon van ‘t Parlement t.w.v. € 100,- en de overige prijzen gingen naar de nummers 2 t/m 9 uit de ranglijst, met tot slot een konijntje voor de nummer 10, Ard van Dalen.

Volgend seizoen weer nieuwe kansen voor iedereen, we starten weer zoals gebruikelijk op de eerste donderdag van september. Iedereen alvast een prettige vakantie toegewenst!

Eindstand toepcompetitie 2012-2013 (punten)

1. Paul Verschuren (95)
2. John de Vries (91)
3. Janton van de Hurk (90)
4. Maurits Nooijen (88)
4. Gerrit Adriaans (88)
6. Marc de Wits (85)
6. Jan Boonen (85)
8. Ted van de Horst (83)
8. Jeroen van Bilsen (83)
10. Ard van Dalen (82)
11. Michel Korff (77)
11. Leon van Zon (77)
13. Freddie de Kimpe (75)
14. Berty van Heertum (69)
15. Stefan Langewouters (64)


<< terug