Philip en Rens: De wedstrijden van zondag 6 november
Philip en Rens: De wedstrijden van zondag 6 november

Philip en Rens: De wedstrijden van zondag 6 november

07-11-2016

 

Op deze zondag stonden 2 thuiswedstrijden op het programma. De derby van het eerste elftal tegen ASV en het tweede tegen Mariahout 3. Tussen de bedrijven door werden ook nog de elftalfoto's geschoten die zeker binnenkort op de website zullen staan. Hieronder de verslagen van Philip, voor het eerste elftal, en Rens voor het tweede elftal.
Geen 6 punten deze week. Het eerste elftal verdiende 1 punt. 

 

Een reflectie op de prestaties van het tweede elftal in de laatste weken. 

Stap voor stap, elke week een stap vooruit. Het tweede elftal wordt steeds hechter en sterker. Tegen de beste ploegen in onze competitie spelen we hele goede wedstrijden, en zijn op momenten, soms zelfs perioden in de wedstrijden de bovenliggende partij. Het is dan ook ongelukkig als het dan vooralsnog net niet wil lukken, en het geluk niet aan onze zijde is.

De verdediging, met Rick in de goal, en een stevige achterste lijn (Pim-Stijn-Alex-Tim en Stan) kan je eigenlijk niet betrappen op grote fouten of slecht spel. Jazeker, er zijn wat van die incidenten die ons nekken (denken dat de eerste 30seconden van de wedstrijd nog niet meetellen of een korte kortsluiting en tegen een kaart aanlopen....., incidenten en een aandachtspunt maar met deze verdediging komen we er wel. 

En dan ons middenveld met Jaap, Nick M, Nick S en Rens is creatief en sterk. We hebben een sterk linkerbeen en een enorme ingooi-capaciteit. Ook hier met de neuzen in dezelfde richting hoeven we ons niet te schamen voor ons spel. Die ballen gaan voorkomen, over de as en over de flanken. Ook verdedigend laten we eigenlijk geen grote gaten vallen......als we het koppie erbijhouden. Als we ons met de tegenstander bezighouden, en niet met ons zelf, spelen we gewoon goed, en doen we mee in deze competitie.

Voorin spelen zijn we enigsinds gehandicapt met nogal wat blessures (Dave, Sebas en nu ook Rens). Dan hebben we natuurlijk ook nog Bob's transfer naar het 6de elftal waar hij helemaal los gaat momenteel. Netto: Ruben, Tommy en Bjorn. Zij moeten de goals maken, soms ondersteunt door spelers die we door het 3de en 4de elftal ter beschikking gesteld krijgen. Dat zit nog niet mee, met ballen op de lat en paal, penalties die niet lukken.....ook dit gaat komen. 

We staan met 6punten op de 10e plaats, maar het zit dicht bij elkaar. Met 2 gewonnen wedstrijden in de komende weken kunnen we ook 5de/6de staan in de winterstop. Het staat dicht bij elkaar in deze ranking. Dit tweede elftal kan meespelen in de bovenste helft van deze competitie. Dat bepalen wij zelf namelijk, dat hebben we al aangetoond. Nu moeten we dat om gaan zetten en de belofte van deze spelersgroep inlossen.
Volgende week zondag trekken we op tegen Blauw-Geel/Jumbo 3 thuis om 11.30uur.

 

Peter Hurkmans
Leider 2de Elftal


<< terug