Samenwerking Stiphout Vooruit en Helmond Sport
Samenwerking Stiphout Vooruit en Helmond Sport

Samenwerking Stiphout Vooruit en Helmond Sport

09-09-2013

Stiphout Vooruit is de afgelopen jaren altijd een trouwe partner geweest van Helmond Sport. Een samenwerking waarbij respect is voor beider activiteiten.

Doordat Helmond Sport de afgelopen jaren geen eigen jeugdscouting meer had zijn de contacten wel wat minder intensief geworden maar de goede band is gelukkig gebleven.

Vorig seizoen werd besloten om dit voetbaljaar de jeugdscouting weer in eigen hand te gaan nemen. De afgelopen jaren werd die scouting volledig overgelaten aan PSV. Alle interessante spelers die geen plekje in de jeugdopleiding van PSV konden krijgen kwamen in beeld bij Helmond Sport.

Toch leefde bij Helmond Sport het gevoel dat er in de regio nog genoeg andere spelers zijn die de kans verdienen om op een hoger niveau te gaan trainen en spelen. PSV heeft een erg groot scoutingsgebied en spelers in die opleiding komen uit alle richtingen. Opvallend daarbij is dat er maar erg weinig spelers uit de regio Helmond in de opleiding een plaatsje hebben gekregen.

Helmond Sport is er dan ook van overtuigd dat er ook hier voldoende talent rondloopt. Naast het scoutingswerk van PSV gaat Helmond Sport nu dus zelf op zoek naar spelers die misschien dan wel iets minder talent hebben dan de jongens van PSV maar wel een erg goed karakter hebben.

Het wil namelijk niet zeggen dat een jongen met minder talent het niet ver kan schoppen. Een speler met iets minder talent,die er echt alles voor over heeft, zal waarschijnlijk verder gaan komen dan het zogenaamde talent dat denkt dat het allemaal wel goed gaat komen.

De opleiding van Helmond Sport komt op een steeds hoger niveau te liggen. De nauwe banden met VVV en PSV dragen daar zeker toe bij. In de jongste jeugd hebben VVV en Helmond Sport beiden haar eigen teams. In de oudere groepen(C/B/A) zijn de beste spelers van VVV en Helmond Sport samengevoegd tot 1 team zodat de kwaliteit van betreffende team steeds meer omhoog gaat. De beste spelers van Helmond Sport staan dus in 1 team met de beste spelers van VVV. Dit zal er vrijwel zeker toe gaan leiden dat die teams op het hoogste niveau terecht gaan komen. Daardoor krijgen de spelers meer weerstand en zullen zij zich nog beter ontwikkelen.

Hopelijk verschijnen de komende jaren ook weer spelers van Stiphout Vooruit in de jeugdopleiding van Helmond Sport. Zoals jaren geleden zullen er ook weer scouts van Helmond Sport op het mooie sportpark van Stiphout Vooruit naar de diverse teams komen kijken. Uiteraard is er dan weer wat meer tijd om de banden weer wat extra aan te halen; waarschijnlijk onder het genot van een lekker bakje koffie.

Basis van het voetbal is plezier. Dat plezier van de spelers bereiken we zeker als iedere jongen/meisje uitkomt op het niveau wat hij/zij aankan.

Met vriendelijke voetbalgroeten,
Henk van Hout
Hoofd jeugdscouting en Coördinator Jeugdplanclubs


<< terug