Stefan Langewouters neemt koppositie over
Maurits Nooijen winnaar 3e toepavond seizoen 2013/2014

Stefan Langewouters neemt koppositie over

08-11-2013

De 3e toepavond van het seizoen is een prooi geworden voor Maurits Nooijen en hij kan genieten van een overheerlijk bierpakketje. Het slechte weer wat Nederland op dit moment teistert belet de vaste bezoekers van de toepavonden niet om naar onze kantine te komen. Ook vanavond weer 5 tafels met speciale vermelding voor Gijs van der Horst en Harrie de Vries die voor het eerst dit seizoen aanschoven. Van de jeugd moet je het hebben zullen we maar zeggen.....

Aan tafel 1 onze voorzitter Marc de Wit met de Veteranen Gerrit Adriaans en Jan Boonen, ook kan Michel Korff aangemerkt worden als "inval-veteraan" maar dat kan hij ook als inval 2e elftalspeler, 4e elftalspeler, 5e elftalspeler, 7e elftalspeler, scheidsrechter, etc. Gerrit toepte zijn beste avond van het seizoen en met 12 punten ging hij door naar de finale. Stefan Langewouters, vorige maand avondwinnaar, wist ook deze maand zijn punten te scoren (13) en hiermee troefde hij Ted van der Horst, Koen Beks en Freddie de Kimpe af. Willem van Oorschot kon tijdens de 1e 2 avonden geen potten breken en ook deze keer ging het niet best, slechts 7 punten was zijn deel. John de Vries (10), Janton van den Hurk (11) ging het beter af en Maurits Nooijen werd tafelwinnaar met 12 punten, voldoende voor een plaats in de finale. Leon van Zon lukt het om met 11 punten tafelwinnaar te worden, hierbij moest hij in een extra potje wel Paul Verschuren van zit afschudden. "vrijwilliger van het jaar 2013" Jeroen van Bilsen en "vrijwilliger van het jaar 2011" Harrie de Vries gingen allebei met 9 punten huiswaarts. Veel strijd aan tafel 5 met Gijs van der Horste, Jan van Heesch, Hans Deelen en Hans Derison echter bij Jan van Heesch mocht het niet baten, hij had de poedel van de avond met 4 (vier) punten!!! Zelfs zijn favourite clubje AJAX haalde in de laatste 4 competitiewedstrijden meer punten, 5 namelijk. Hans Deelen was ontsnapt aan zijn bardienst en toepte een verdienstelijk potje, 13 punten raapte hij op.

De finaletafel van de 3e toepavond had de volgende samenstelling: Stefan Langewouters, Gerrit Adriaans, Hans Deelen, Leon van Zon en Maurits Nooijen. De winst in het 1e potje ging naar Maurits, het werd nog even spannend maar hij pakte in de finale ten koste van Leon van Zon de hoofdprijs van de avond en het extra punt.

In de tussenstand gaat Stefan met 40 punten aan de leiding gevolgd door Michel en Janton, met beide 38 punten. Omdat de 1e donderdag van december op sinterklaasavond 5 december valt zal het toepen 1 week worden doorgeschoven naar 12 december en dit in combinatie met de jaarlijkse mosselavond.

DUS 12 DECEMBER TOEPEN EN MOSSELEN


<< terug