Stiphout Vooruit International over waarden & normen groot succes
Brands, Streppel en Van Boekel op forumavond

Stiphout Vooruit International over waarden & normen groot succes

16-11-2012

Op donderdagavond 15 november vond in de kantine de eerste voetbaltalkshow Stiphout Vooruit International plaats. De avond werd georganiseerd als aftrap voor de campagne Waarden en Normen, die de club de komende tijd gaat uitrollen. De kantine was met ruim 160 bezoekers afgeladen vol. En dat was niet verwonderlijk, omdat niemand minder dan Marcel Brands, Jurgen Streppel en scheidsrechter Pol van Boekel de hoofdgasten waren.

De avond werd afgetrapt door onze jeugdvoorzitter Joop Vos, die als gastheer de gasten aan de interviewtafel ontving. Een filmpje, opgenomen op de club, dat de meningen peilde van bezoekers, zorgde dat het onderwerp meteen bij iedereen op het netvlies stond: waarden & normen.

Als eerste gast schoof directeur van PSV, Marcel Brands, aan tafel. Hij nam duidelijk stelling: waarden en normen begint bij de jeugd en misschien nog wel eerder bij de ouders van die jeugd. Ook PSV schroomt niet om jeugdspelers en ouders aan te spreken op hun gedrag. Maar ook selectiespelers, die juist een hele grote voorbeeldfunctie hebben, worden voortdurend op hun gedrag beoordeeld. En dat de (social) media daar een steeds belangrijkere rol bij innemen is een gegeven. Brands:‘Maar dat zorgt er wel voor dat diverse spelers, zoals bijvoorbeeld Mark van Bommel, zelfs de hand voor de mond houden als ze in het veld iets zeggen.’

Scheidsrechter Pol van Boekel fluit tegenwoordig eredivisie, maar begon als voetballer, hij speelde onder andere bij VVV en JVC Cuijk. Zijn vader gaf hem het fluitvirus door en Pol klom via de amateurvelden, waar hij in achteraf kleedkamers alleen vertoefde, naar de top van de eredivisie. Van Boekel: ‘Maar eigenlijk zou de top van het scheidsrechterskorps de laagste elftallen moeten fluiten, want daar is het relatief veel zwaarder.’ Willem II-coach Jurgen Streppel reageerde daarop dat dat eigenlijk ook voor trainers geldt. ‘Juist bij de laagste jeugdelftallen is het meest te halen.’ Als coach voelt hij geen hogere druk bij een laaggeklasseerde eredivisionist dan vroeger bij Helmond Sport. ‘Gewoon een kwestie van jezelf blijven!’

De avond werd verder gelardeerd met een hilarisch optreden van Wim Daniëls en Yvonne Gijsbers en een quiz van cabaretier Luc de Graaf die met een camera de straat opgegaan was om mensen uitspraken te ontlokken over Waarden & Normen en die in de vorm van een interactieve prijsvraag presenteerde. De hoofdprijs, een gesigneerd PSV-shirt, werd uiteindelijk door Mark van Berkel gewonnen.

Een avond met veel vaart, inhoud en de nodige humor. Tot de laatste minuut van deze Stiphout Vooruit International bleef de zaal geboeid luisteren en meedoen. Een geweldige manier om op een luchtige manier Waarden & Normen onder de aandacht en tussen de oren van alle spelers en supporters van de club te brengen. En nu op naar de praktijk!

Op onze Facebook pagina kun je via deze link de avond nogmaals beleven.


<< terug