Stiphout Vooruit2-Keldonk2:  4 - 3
Stiphout Vooruit2-Keldonk2: 4 - 3

Stiphout Vooruit2-Keldonk2: 4 - 3

19-03-2017

 

Stiphout Vooruit 2- Keldonk 2:  4-3
Zondag, 19 maart 2017

 

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van onze competitie op het programma, en met een goede wedstrijd van vorige week, tegen Mariahout, nog in het geheugen begonnen we met vertrouwen en zonder onderschatting.  Het 2de elftal kreeg ondersteuning van 2 bekenden uit het 3de elftal: Bjorn Janssen en Willem van Oorschot en van Bram Witlox uit de A-Jeugd.

Het plan was om in een gedurfde en agressieve 3-4-3 opstelling hoog te spelen, op de helft van de tegenstander. Stiphout speelde achterin in met Rick in de goal, met Stijn-Alex en Pim 1:1 in de verdediging. Op het middenveld stonden Nick, Nick, Bjorn en Tommy in de punt. Voorin stonden Ruben, Willem en Jaap. Op de bank begonnen Tim, Rens en Bram.

Stiphout begon vanochtend volgens het plan het plan van de trainer, ver naar voren spelen en elkaar vinden over de grond, (er stond een stevige wind). In de eerste 20 minuten had het al zomaar 2-0 kunnen staan, maar de ballen wilden er nog niet in. Voorlangs, tegen de paal....het ging niet, en dus maakte Keldonk de eerste goal, waarbij ze ook nog het nodige geluk hadden: 0-1. Geen paniek, weinig gemopper. Stiphout pakte snel de draad weer op en zo'n 10 minuten later schiet Ruben de 1-1 binnen na een mooie assist van Bjorn: 1-1. Met nog 10minuten voor de rust werd het wat rommeliger op het veld. Stiphout speelde slordiger en kwam wat meer, onnodig, onder druk. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt Keldonk nog een corner die er via een kluts inging. Balen 1:2 de rust in.

In de rust, was het rustig in de kleedkamer. Theo gaf instructies m.n. de ruimtes benutten die aanwezig zijn zowel links als rechts en vooral geconcentreerd en met vertrouwen blijven spelen. Jan Jaap werd gewisseld voor Bram die in rechtsbuiten ging spelen. Gemotiveerd kwamen we het veld weer op, en het spel van de eerste deel van de wedstrijd werd weer opgepakt. Stiphout werd gevaarlijker.  Bjorn kapt zijn man uit en komt vanuit rechterkant de 16 meter binnen. Een verdediger van Keldonk grijpt in, als Bjorn aanstalte maakt om te gaan schieten en deed dat nogal onbesuisd. Scheidsrechter de Kimpe twijfelt geen moment en legt de bal op de stip, waarna Willem de bal koelbloedig inschiet. 2-2. Kort daarna wordt het 3-2 voor Stiphout na wederom een goal van Ruben met een assist van Bjorn van rechts. Tommy had vrij snel daarna nog een penalty moeten krijgen nadat er een forse charge op zijn benen was uitgevoerd, de scheidsrechter zag dit anders.

Tim komt in de verdediging erbij en we spelen om de winst te consolideren en als het mogelijk is de wedstrijd helemaal dood te maken door nog een goal te maken. Ook Rens was daar nog even heel dicht bij maar keeper van Keldonk reageerde goed en voorkwam dit. In de 83e minuut uit een zondagschot van een speler van Keldonk worden we verrast vanaf 30 meter: 3-3.  De aanvoerder van Keldonk krijgt vanwege praten nog geel en moet de laatste minuten van de wedstrijd vanaf de zijlijn meekijken.

3 minuten voor het einde van de wedstrijd verovert Stijn rechtsachter de bal, loopt op met de bal en speelt Bram in, waarna hijzelf langs de lijn doorloopt. Bram kaast de bal terug en Stijn loopt door tot de zestien om vervolgens Bjorn de bal op maat aan te leveren. Bjorn staat dan zo'n 10 meter van de goal en heeft een wereldschot in gedachte. Hij raakt de bal vol, echter een béétje raar op zijn schoen, en de bal zou zeker over de zijlijn zijn gegaan, ware het niet dat de verdediging van Keldonk die afzwaaier ook niet voorzien had. Een aanstormende verdediger krijgt de bal tegen zijn lichaam en kaatst de bal achter de keeper. 4-3 voor Stiphout. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. In de laatste 2 minuten gebeurde niet veel meer.

Volgende week spelen we uit tegen ELI, en werken we verder aan onze positie op de ranglijst.

 

Voor verslag,
Peter Hurkmans


<< terug