't Knuppeltje van Philip Beaufort
't Knuppeltje

't Knuppeltje van Philip Beaufort

01-05-2018

Allereerst zal ik natuurlijk Wessel Vervoort bedanken voor het doorgeven van ‘t Knuppeltje! Dit is voor mij een leuke kans om meer van mijn voetbalachtergrond met jullie te delen.

Ik ben Philip Beaufort en ik ben 20 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in het prachtige Helmond en heb hier altijd met veel plezier rondgewandeld. Inmiddels bijna 3 jaar geleden ben ik begonnen met studeren in Tilburg (Economie en Bedrijfseconomie) en na mijn eerste jaar heb ik het geluk gehad een heel fijn huis daar te kunnen huren met 3 goede vrienden uit Helmond!

De frequente sportpark ’t Molenven bezoekers zullen mij inmiddels wel kennen uit de wedstrijden van Stiphout 1, waar ik het vorige en het huidige seizoen mijn steentje heb bijgedragen als voornamelijk centrale verdediger. Ik speel echter pas vanaf mijn 2e jaar A-jeugd officieel bij de tricolores en dat komt omdat ik daarvoor heel de jeugd heb doorlopen bij RKPVV. Als klein menneke nam mijn vader mij mee naar de velden in de Warande waar ik op 6-jarige leeftijd debuteerden in de F4 (Ja, PVV had toen nog 4 F-teams!). Onder de hoede van trainer/coach en tevens mijn vader belandde ik vrij snel in de eerste teams daar, ook omdat de spoeling steeds dunner werd. Je kan het je haast niet voorstellen, maar toen stond ik nog standaard in de basis als ogenschijnlijk rappe rechtervleugel aanvaller. Rap was ik echter zeker niet. Integendeel, mijn fysiek leende zich in de puberteit meer en meer voor de mandekker positie in het hart van de defensie. Hier kwam ik beter tot mijn recht en heb ik veel ontwikkeling doorgemaakt.

Uiteraard heb ik ook vaak tegen Stiphout Vooruit gespeeld in deze tijd, een beladen affiche. Er was altijd volop strijd tussen deze twee teams, maar wel met een vriendelijke ondertoon. Toen nog niet wetende dat ik te maken had met mijn toekomstige teamgenoten zal ik echter niet heel geliefd zijn geweest bij hen. Toch denk ik dat er veel overeenkomsten waren tussen spelers van beide teams, vandaar ook dat er nu een heel aantal PVV’ers actief zijn bij Stiphout Vooruit.

Toen ik mijn overstap maakte naar de A-jeugd in Stiphout werd ik dan ook positief ontvangen. Samen met twee andere spelers afkomstig uit de warande belandde ik in de A1 onder de hoede van Peter van de Eijnden. Echter, omdat er het een en ander mis was gegaan in de administratie bij de overgang heb ik dit seizoen meer minuten gemaakt in de A2, wat mij overigens ook prima beviel. Een vaste kracht in de A1 werd ik pas onder Ted van der Horst in het seizoen daarop. Met een kampioenschap en promotie naar de 1e klasse was dit een geweldig seizoen en de sfeer was zowel op het veld als daarbuiten fantastisch.

Het jaar dat hierop volgde heb ik mijn debuut mogen maken in het vaandelteam van Stiphout Vooruit. Een debuut waar ik niet graag aan terug denk, aangezien de rechtsbuiten van Woenselse Boys mij het stront voor mijn ogen liep. Ronald gaf mij gelukkig een kans als centrale verdediger en die heb ik met beide handen aangegrepen. Zodoende sta ik waar ik nu sta en heb ik (bijna) twee fantastische seizoen in Stiphout 1 meegedraaid. Het betreurt mij daarom ook enigszins dat ik het op dit moment zodanig druk heb met mijn opleiding, dat mijn prioriteiten nu even niet bij voetbal kunnen liggen. Volgend seizoen zal ik hierdoor een stapje terug moeten doen, maar wie weet wat er mogelijk is zodra mijn diploma binnen is!

In het kader van de volgende lichting die het bij Stiphout Vooruit moet gaan doen, geef ik het Knuppeltje graag door aan een speler voor de toekomst: Kyle Koenraadt. Kyle succes!

 


<< terug