't Knuppeltje van Tom van Bree
knuppeltje gaat naar Sam v/d Ven

't Knuppeltje van Tom van Bree

29-10-2018

Bedankt Kyle, was een leuk knuppeltje tot ik tot mijn verbazing zag dat ik het volgende knuppeltje moest schrijven. Tja, het was tegen de vakantie dus ik dacht tijd genoeg, dat doen we na de vakantie wel. Tot ik enkele weken geleden Mark Relou tegenkwam en hij mij herinnerde aan het schrijven van het knuppeltje.
Oh ja, ik weet niet of iedereen het vorige knuppeltje gelezen heeft, ik ben Tom van Bree.
Vanaf de jeugd alle elftallen doorlopen. Vele jaren bij de senioren gevoetbald, volgens mij 2e, 3e, 4e en langzaam afgezakt naar het 5e. In de tijd van het 2e  ook enkele jaren regelmatig ingevallen bij het 1e. Hier hele fijne jaren gehad, zeker in de tijd dat Wim van Hoof en Jan Swinkels  en later John Colen de leiders waren. Altijd in voor een feestje, even de kamer van Wim en Bets leegruimen of de garage van Jan en Jose ombouwen tot een leuke kroeg en feesten maar.  Of een leuk weekendje weg, zoals Valkenburg, Amsterdam, Antwerpen.
Na het breken van mijn scheenbeen (2X) toch maar besloten om te gaan vlaggen, totdat ik bij de veteranen terechtkwam. Daar ben ik maar weer gaan voetballen tot op de dag van vandaag. Wel een beetje noodgedwongen, aangezien het aantal spelers bij de veteranen toch terugloopt en we vaak blij moeten zijn dat we 11 spelers hebben. Dat is wel jammer.

Ondertussen ook weer bij de jeugd aangesloten als leider/trainer/vlagger bij de jeugd, toen Jake ging voetballen. Vanaf de benjamins tot en met de A (JO-19) een hele leuke tijd gehad met diverse kampioenschappen.  Samen met Raymond Koenraadt, Marcel Dekkers, Ted van der Horst en niet te vergeten Ard van Dalen waren dat ook mooie en leuke tijden en toen de jongens wat ouder werden ook weer hele leuke feestjes gehad in de kantine of bij Café de Sport.
Tussendoor ook hele leuke weekenden gehad met de jeugdkampen en later de CD-kampen. Dat waren altijd erg leuke en vermoeiende weekenden, zeker als de Lobbus van Walter Swinkels nog even langskwam voor een afzakkertje. En dan om 8 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt.

Nu Jake weer bij de senioren voetbalt ben ik zelf ook weer bij het 2e aanbeland. Ditmaal als vlagger, of zoals het tegenwoordig heet assistent-scheidsrechter.
Samen met Theo Visser proberen we hier ook weer de nodige resultaten te behalen en zeker niet minder belangrijk, veel plezier te maken met z’n allen. Ik denk ook dat als het plezier er is, iedereen een stapje extra doet voor elkaar en je als team betere resultaten haalt.

Wat ik vandaag de dag wel een beetje jammer vind is dat alle wedstrijdformulieren via de App worden aangemaakt. Voorheen ging je naar de bestuurskamer of de coördinatieruimte, kon je nog even een praatje maken met de tegenstander en de scheidsrechter, kopje koffie erbij .
Hoorde je ook nog van de coördinator wat goed of juist niet goed ging en kon je daar nog even bijspringen als het nodig was. Tegenwoordig zie je de tegenstander en scheidsrechter vaak pas op het veld en na de wedstrijd zie je niemand meer. Is allemaal wel makkelijker maar wel  erg onpersoonlijk.

Nou volgens mij heb ik alles wel zo’n beetje gehad. Nu nog even nadenken wie het volgende knuppeltje de nodige inhoud kan geven.  Ik heb aan verschillende mensen zitten denken, maar ben toch uitgekomen bij Sam van de Ven.<< terug