Ted v/d Horst wint toepcompetitie 2018/2019
Laatste avondprijs van het seizoen voor Dennis de Wit

Ted v/d Horst wint toepcompetitie 2018/2019

04-05-2019

4-5-2019

Ted van der Horst is winnaar geworden van de toepcompetitie seizoen 2018/2019. 4 kanshebbers nog voor de eindoverwinning maar Ted zette de lijn van de laatste maanden door en werd overtuigend eindwinnaar, Ted proficiat!

Alle kanshebbers voor de prijzen waren deze laatste avond aanwezig, de ranglijst zorgde voor de tafelindeling. Aan tafel 1 dus de koplopers Mark Relou, Ted v/d Horst, Hans v/d Wassenberg en Gerrit Adriaans. 14 punten behaalde Ted en hiermee kwam hij op de 1e plek terecht en werd tevens tafelwinnaar. Gerrit ging Hans voorbij in de ranglijst door 12 punten te behalen deze avond. Aan tafel 2 weinig uitschieters, Willem-Jan Verkerk en Gijs v/d Horst behaalde allebei 11 punten, Freddie de Kimpe had er 10 en Stefan Langewouters sloot af met 8 punten. Aan tafel 3 werd Dennis de Wit tafelwinnaar met 12 punten en hiermee ging de eindwinnaar van vorig seizoen door naar de finaletafel. Vanuit tafel 4 sloot Theo Slegers aan bij de overige 3 finalisten door zijn tafel winnend af te sluiten met 13 punten.

De finale dus die bestond uit Ted v/d Horst, Willem-Jan Verkerk, Theo Slegers en Dennis de Wit. Laatstgenoemde won en ging huiswaarts met het gebuikelijke bierpakket. Direct na afloop vond de prijsuitreiking plaats, met dank aan sponsors "Restaurant de 3 Gebroeders" en "EP Gruijters" hadden we 9 prijzen beschikbaar, volgens ranglijst kon iedereen z'n prijs kiezen, Ted gaat in ieder geval een keer lekker eten in Gerwen!

Iedereen bedankt voor deelname dit seizoen en donderdag 5 september gaan we het volgende seizoen in, tot dan!

Zie de bijlage voor de eindstand van het seizoen 2018/2019.

Organisatie John en Maurits

 

30-4-2019

Alle competities lopen richting einde, zo ook de maandelijkse toepcompetitie bij Stiphout Vooruit. Aanstaande donderdag de finale avond en het belooft een spannende te worden. Diverse kanshebbers nog op de eindoverwinning waar ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen zijn. Komt u allen, inschrijven vanaf 21:30 uur, aanvang 22:00 uur.

16-4-2019

Eerste donderdag van april viel samen met PSV - Pec Zwolle en Milheezer Boys - Stiphout. Weinig voetbalactiviteiten op het molenven en dat zagen we terug in de kantine. Wel waren alle hoog geklasseerden aanwezig en met 16 man begon de op één-na-laatste avond van het seizoen met de bezetting van de tafels volgens de plaats op de ranglijst.

Top 4 dus aan tafel 1, t.w. Mark Relou, Ted vd Host, Willem Jan Verkerk en Gerrit Adriaans. Met 13 punten en 3 meer dan Mark Relou deed Ted vd Horst goede zaken, hij werd tafelwinnaar hiermee. Aan tafel 2, vanwege kantinedienst van Stefan Langewouters deze keer "aan de bar", behaalde zowel Hans vd Wassenberg als Freddie de Kimpe 13 punten. Freddie won de barrage en ging door naar de finale. Gijs vd Horst behaalde ook 13 punten en werd tafelwinnaar aan tafel 3. "nieuweling" Marcel van Duynhoven wist tijdens zijn eerste optreden in jaren geen potten te breken, slechts 7 punten en hiermee heeft hij de rode lantaarn direct in handen. Janton vd Hurk deed het met 15 punten beduidend beter en won tafel 4.

Dus de finale bestond uit Ted vd Horst, Freddie de Kimpe, Gijs vd Horst en Janton vd Hurk. Laatstgenoemde sloeg toe in potje 2 en werd avondwinnaar en behaalde hiermee het 16e punt van de avond. Een heerlijk bierpakketje werd hem uitgereikt namens de organisatie.

In de top van de ranglijst is het inmiddels aardig spannend geworden met nog 1 avond voor de boeg. Zowel Mark Relou als Ted vd Horst hebben 83 punten en Hans vd Wassenberg volgt op slechts 1 punt. Volop spanning dus volgende maand tijdens de finale-avond. Deze zal plaatsvinden op donderdag 2 mei, inschrijven vanaf 21:30 uur, aanvang 22:00 uur.

 

31-3-2019

Aanstaande donderdag gaat de toepcompetie weer verder met de één-na-laatse avond van het seizoen. Eerder die avond (18:30 uur) speelt ons vaandelteam uitwedstrijd tegen Milheezer Boys. Bij winst heeft het, afhandelijk van het resultat van PVV, de kans om de koppositie over te nemen van Bavos.

Rond de klok van tienen starten we met toepen, iedereen welkom!

9-3-2019

Net als vorige maand ook in maart een rustige avond. Veel teams moeten nog opstarten na de carnaval maar de vaste bezoekers van de toepavonden waren wel aanwezig afgelopen donderdag. Met de nieuwe hulpkrachten Stefan en Dennis achter de tap schreven zich 16 man in.

Aan tafel 1 was Gerrit Adriaans de sterkste en met 13 punten zit hij in de top van het klassement. 14 punten tijdens de 1e ronde voor Ted van der Horst, ook hij dus tafelwinnaar en belangrijke punten voor het klassement. Aan tafel 3 kon het tot de laatste moment nog alle kanten op, Willem Jan Verkerk deed het prima door laatste potje te winnen met met 12 punten door te gaan naar de finale. Ook 12 punten voor Gijs van der Horst aan tafel 4 en hij pakte hiermee het laatste stoeltje van de finale-tafel.

De finale werd serieus genomen mede vanwege het extra te verdienen punt. Na ruim 1 uur was de winnaar bekend, Ted van der Horst werd voor de 2e maal dit jaar avondwinnaar en won het bierpakket.

In de stand valt de laagste score van het jaar af en is vanaf volgende maand de bezetting van de tafels volgens de tussenstand, dus de toppers zitten bij elkaar. Mark Relou blijft ondanks zijn afwezigheid leiden met 73 punten achtervolgt door Ted van der Horst (70), Willem-Jan Verkerk (69), Gerrit Adriaans (69) en Hans van de Wassenberg (69)

Volgende toepavond is donderdag 4 april, op die avond speelt ook PSV thuis tegen Pec Zwolle. Deze wedstrijd begint al om 18:30 uur dus iedereen kan op tijd terug zijn in onze kantine voor het toepen, we starten rond 10 uur.

10-2-2019

We zitten in een drukke carnavalsperiode, mogelijk oorzaak dat de toepavond van februari niet heel druk bezocht werd. 4 tafels dus 16 deelnemers deze maand.

Aan tafel 1 spannende strijd tussen Bas van Oorschot en Gerrit Adriaans, Bas maakte 1 foutje en Gerrit sloeg direct toe, met 13 punten ging hij door naar de finale. Hans van de Wassenberg behaalde aan tafel 2 12 punten en werd hiermee tafelwinnaar. Theo Visser begon slecht aan tafel 3 maar herstelde dat prima om met 13 punten tafelwinnaar te worden en stoel kreeg aan de finaletafel. Ook deze maand stond er geen maat op Mark Relou, hij stevende af op 16 punten maar dat lukte net niet, wel behaalde hij 14 punten en ging door naar de finale.

De finale bestond dus uit Gerrit Adriaans, Hans v/d Wassenberg, Theo Visser en Mark Relou. Hans werd avondwinnaar en won bierpakketje en extra punt. Met dit extra punt komt hij in het klassement op plek 2 achter voorzitter Mark Relou.

Volgende maand hebben we carnaval achter de rug, donderdag 7 maart is iedereen weer welkom, inschrijven vanaf 21:30 uur.

5-2-2019

Aanstaande donderdag 7 februari gaat de toepcompetitie weer verder, inschrijven zoals gebruikelijk vanaf 21:30 uur!

13-1-2019

Vanwege de kerstvakantie was de eerste toepavond van 2019 op de 2e donderdag van januari, ook het nieuwe jaar wisten de liefhebbers de kantine te vinden dus we konden tegen de klok van tienen starten met 6 tafels tegen de klok van tienen.

Dit seizoen had Jeroen van Bilsen zich nog niet laten zien maar was paraat en werd direct tafelwinnaar aan tafel 1, met 12 punten ging hij door naar de 2e ronde. Ook 12 punten voor Dennis de Wit aan tafel 2. Spanning tot de laatste slag aan tafel 3 waar iedereen nog tafelwinnaar kon worden. Uiteindelijk won John de Vries het laatste potje en in totaal 11 punten. Topscore van de avond voor Hans v/d Wassenberg aan tafel 4, hij wist 15 punten te behalen en doet hiermee goede zaken in het algemeen klassement. Drukke tijden nu voor de voorzitter van de carnavalsvereniging Jorg van Stiphout maar wel tijd voor een avondje toepen, met 13 punten ook direct winnaar van tafel 5. Aan tafel 6 behaalde zowel Bram Prinssen als Max Tersteeg 11 punten. Max ging na de barage door naar de 2e ronde.

Ook de 2 beste nummers 2 mochten door naar de halve finale. Uit de 1e tafel gingen Max Tersteeg en John de Vries door naar de finale, Willem Jan Verkerk en Hans v/d Wassenberg completeerde het 4-tal wat in de finale streed om de ere-titel van januari. John de Vries was de sterkste en met een extra punt en biertje sloten we de avond af.

Aan kop van het klassement is het spannend, de top 4 behaalde allemaal 10 punten dus hier veranderde weinig. Wel kwam Hans v/d Wassenberg door zijn 15 punten op de 3e plaats terecht.

Donderdag 7 februari gaan we verder met de toepcompetitie, aanvang rond 10 uur!

 8-12-2018:

Het weer was niet geweldig maar de opkomst daarentegen meer dan prima. De decembereditie is traditioneel ook de avond waar alle deelnemers kunnen genieten van een bordje mosselen, of 2 zelfs. Onze master-chef Frans van Stiphout had het weer perfect voor mekaar, heerlijk Frans.

Maar dan het toepen zelf, 28 deelnemers, dus 7 tafels, waaronder een aantal nieuwelingen voor dit seizoen. Aan tafel 1 begon Janton van den Hurk slecht maar herstelde zich prima en wist met 12 punten de 2e ronde te bereiken. Aan tafel 2 spannende strijd die gewonnen werd door Jake van Bree, met 14 punten werd hij tafelwinnaar, Jorg had de poedel van de avond met 4 schamele puntjes. Freddie de Kimpe ging met 3 gewonnen potjes af op de maximale score maar kon het laatste potje niet gewonnen krijgen, met 13 punten ging hij wel als tafelwinnaar door naar de 2e ronde. Ook spannend aan tafel 4, Leon van Zon, Willem-Jan Verkerk en Bas van Oorschot behaalde alle 3 11 punten. Eerstgenoemde won de barrage en ging door. Aan tafel 5 strijd tussen 4 vierde elftal spelers. In tegenstelling tot afgelopen zondagen was Rens Derison hier wel fit genoeg om de medespelers te verslaan en won de tafel met 12 punten. Koploper in het klassement Mark Relou werd na het 3e potje huiswaarts geroepen maar werd alsnog tafelwinnaar met 12 punten aan tafel 6, Frank Verberne nam zijn plek in als tafelwinnaar in de 2e ronde. Aan tafel 7 werd Jan Boonen tafelwinnaar met 13 punten maar ook Theo Visser ging als beste nummer 2 met 12 punten door naar de 2e ronde.

Via de halve finale kwamen de 4 besten van de avond samen aan tafel voor de finale, dit waren Theo Visser, Jan Boonen, Rens Derison en Freddie de Kimpe. Autorijschoolhouder Freddie de Kimpe was de gelukkige deze avond en won de laatste toepavond van 2018. Een extra punt en bierpakket stond voor hem klaar. Aan kop van het klassement weinig verschuiving, Mark Relou blijft koploper. 

Ten slotte hadden we nog een dinerbon van restautant Nastrium te verloten. Deze bon was aangeboden door Ted van der Horst Coaching & Advisering. Iedere deelnemer aan de toepavond deed automatisch mee voor deze mooie prijs. Ted trok nummertje 24 en Han Jonkers bleek de gelukkige, Han laat het je smaken!

In 2019 gaan we verder met de competitie op 10 januari (LET OP 2e donderdag), aanvang 21:45 uur!

Iedereen prettige feestdagen toegewenst!!

2-12-2018:

De laatste toepavond, aankomende donderdag 6 december, zal traditioneel gecombineerd worden met de jaarlijkse mosselavond. Frans van Stiphout verzorgt als 'master-chef' voor alle aanwezige deze heerlijke lekkernij. Daarnaast heeft Ted van der Horst waardebon met 5-gangen diner van restaurant Nastrium, gevestigd aan de Mierloseweg 130 in Helmond, beschikbaar gesteld. Iedere deelnemer maakt kans op deze prijs, winnaar wordt via loting verkozen.

Tussen half 9 en 9 uur zullen de eerste mosselen klaar zijn en zoals gebruikelijk beginnen we rond 10 uur te kaarten.

Tot donderdag!!

4-11-2018:

De klok is weer verzet, de bladeren vallen, Stiphout 1 draait bovenin mee en donderdag 1 november werden de kaarten weer geschud. De 3e toepavond van het seizoen stond op het programma, 24 deelnemers verdeeld over 6 tafels in onze mooie kantine.

Aan tafel 1 lag Janton vd Hurk op koers voor de maximale punten waar Stefan Langewouters nog aardig kon bijbenen, Stefan (12) kwam echter net 1 puntje tekort en Janton ging met 13 punten door naar de halve finale. De "Fred Kaps" van Stiphout 4, Gerben van Leuken, nam al snel afstand van de zijn tafelgenoten aan tafel 2, met 15 punten werd hij tafelwinnaar. Aan tafel 3 was het spannender, zowel 11 punten voor Leon van Zon en Willem-Jan Verkerk, Leon ging na de barrage door naar de halve finale.

Dominique Swinkels begon sterk aan tafel 4 maat kon het niet volhouden, Hans vd Wassenberg werd tafelwinnaar met 12 punten en sloot aan bij de halve finalisten. Good-old Gijs van de Horst is het toepen zeker niet verleerd, met 14 punten werd hij de winnaar van tafel 5 en liet Gerrit Adriaans (11), Kees-Jan van Rooij (10) en Jake van Bree (5) achter zich. Aan tafel 6 was het spannend tot het laatste potje waar iedereen nog kans had op de winst, Dennis de Wit was de beste en ging met 11 punten door naar de halve finale.

Een tussenronde van 2 halve finales moesten uitkomst brengen wie doorging naar de finale, Dennis de Wit en Leon van Zon vielen af dus de finale-tafel bestond hij Hans vd Wassenberg, Janton vd Hurk, Gijs van de Horst en Gerben van Leuken. Ook daarin bleef het spannend tot het laatst en pakte Gijs van de Horst de overwinning incl. bierpakketje en extra punt, Gijs proficiat!!

In het algemeen klassement weinig mutaties, Mark Relou blijft koploper gevolgd door Willem-Jan Verkerk en Stefan Langewouters. Iedereen staat nog dicht bij elkaar dus er kan nog vanalles gebeuren.

Zoals gebruikelijk staat de decembereditie in het teken van Toepen en Mosselen, zo dus ook aankomende 6 december. Daarnaast heeft Ted van de Horst dinerbon van € 100,- beschikbaar gesteld welke zal worden verloot onder alle deelnemers van de avond!

Tot 6 december!!!

 

28-10-2018:

Alweer de 3e toepavond staat voor deze week op het programma, aankomende donderdag 1 november. Inschrijven vanaf 21:15 uur en we starten tegen tien uur.

5-10-2018:

In de week dat ons het trieste nieuws bereikte van het overlijden van oud voorzitter en lid van verdienste Huub Schalken stond donderdag 4 oktober de tweede toepavond van het seizoen op het programma. Ongetwijfeld is aan iedere tafel zijn naam gevallen en herinneringen over Huub zijn uitgewisseld. Een fijne man die veel voor de club heeft betekend is helaas veel te vroeg overleden. We denken met veel plezier aan hem terug.

5 bezette tafels deze ronde. Aan tafel 1 stevende Stefan Langewouters af op de maximale score van 16 punten maar kon het laatste potje niet winnen. Toch ging hij door naar de finaleronde met 14 punten. Aan tafel 2 was het wat spannender gezien de puntenverdeling, Freddie de Kimpe werd daar tafelwinnaar met 11 punten. Willem Jan Verkerk en Gijs vd Horst streden om een finaleplek aan tafel 3, laatstgenoemde was net wat sterker in potje 4 en ging door naar de finale met 13 punten. Voorzitter Mark Relou won de strijd aan tafel 4, ook hij ging door naar de finaleronde met 13 punten. Benjamin van Stiphout 4, Rens Derison, behaalde 11 punten aan tafel 5 en ook hij mocht direct door naar de finale.

Met 5 tafelwinnaars begon rond half 12 de finale, t.w. Stefan Langewouters, Freddie de Kimpe, Gijs vd Horst, Mark Relou en Rens Derison. Na een aarzelende start gaf Stefan iedereen het nakijken en won de 2e avond van het seizoen. Met een bierpakketje en extra punt nestelde hij zich ook direct in de top van het klassement wat wordt aangevoerd door Mark Relou met 27 punten.

De volgende toepavond zal plaatsvinden op donderdag 1 november, aanvang 21:45 uur!!

 

9-9-2018:

Afgelopen donderdag 6 september was een gedenkwaardige avond, Wesley Sneijder nam na 134 interlands afscheid van het Nederlands Elftal. Maar zeker zo speciaal stond bij Stiphout Vooruit de eerste toepavond van het seizoen op het programma, en 20 deelnemers en kanshebbers voor de glorieuze titel schreven zich in.

De nummer 2 van afgelopen seizoen, Ted van der Horst, heeft titelaspiraties en liet dat direct zien door 15 punten te behalen in de 1e ronde. Voorzitter Mark Relou deed aan tafel 2 niet heel veel onder voor Ted en behaalde 14 punten. Dat deed Willem-Jan Verkerk ook, maar dan aan tafel 3. Ook naar de finale ging Rens Derison, hij behaalde net als Janton vd Hurk 11 punten maar won de barrage. Inmiddels Stiphoutenaar Gerben van Leuken, schreef zich ook in en werd direct tafelwinnaar met 12 punten.

De Finale bestond dus uit de tafelwinnaars Ted vd Horst, Mark Relou, Rens Derison, Willem-Jan Verkerk en Gerben van Leuken. Ted schreef en dat deed hij goed, toepen ook trouwens want hij pakte de avondprijs en het extra punt. Met 16 punten gaat hij dus direct aan de leiding in het klassement.

De volgende toepavond zal plaatsvinden op donderdag 4 oktober, inschrijven vanaf 21:30 uur.

4-9-2018:

Aanstaande donderdag start de toepcompetitie voor het 45e seizoen, kan ook zo 46e zijn maar dat er al vele jaren getoept wordt in de kantine van Stiphout Vooruit staat wel vast.

Aanwezig 21:30 uur, aanvang: tegen tienen!!


<< terug