Teun Welten: DBS uit op 12 Februari
Teun Welten: DBS uit op 12 Februari

Teun Welten: DBS uit op 12 Februari

18-02-2017

 

DBS - Stiphout Vooruit: 1-2

 

Stiphout Vooruit kwam vorige week sterk uit de winterstop. Op bezoek bij Unitas’59 werd helaas nipt verloren. Het spel en de inzet stemde tevreden en dit gaf vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

Afgelopen zondag gingen we op bezoek bij de nummer drie van de competitie, DBS. Voorafgaand was het verschil tussen DBS en Stiphout Vooruit negen verliespunten in het voordeel van DBS, Stiphout Vooruit had daarentegen wel een wedstrijd minder gespeeld.

 

Allereerst de opstelling van Stiphout Vooruit: In het doel, Job(bel) de bobbel, rechtsback, Mooie Mario, het centrum word gevormd door Flipke Beaufort en Bram “out of bed” Prinsen en linksback Alex “Hanson” Roth. Op het middenveld, snotneus Koenraadt, Davy van Blokhoven en Gianni “de Duitser” van Zon. Voorin Johny Dekkers, Welten Snacks en onze mascotte Maxxie.

In het eerste kwartier krijgt Stiphout twee goede kansen alleen deze zijn niet besteed aan Teun Welten. De corners van Stiphout zijn zeer gevaarlijk en leveren net geen goals op. DBS vergeet te scoren na een fantastische bal van Edwin Riestra. Een schot van Mike Box van DBS rolt net naast de paal van de uitstekend keepende Job Tuinstra. Een goal van Gijs Broeren wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Dit had onze grensjager Dominique Swinkels uiteraard scherp gezien. Het is al met al een gelijk opgaande wedstrijd.         Ruststand 0-0.

Stiphout begint voortvarend aan de 2e helft. Een doelpunt van Max Tersteeg keurt de scheidsrechter onterecht af wegens buitenspel. Drie minuten later is het alsnog raak voor Stiphout, Teun Welten maakt 0-1. Hij laat de achterhoede gedesoriënteerd achter. DBS speelt de 2e helft zeer matig en Stiphout komt niet echt in de problemen. Alex Roth kopt uit een corner nog rakelings over. DBS krijgt pas in de 70e minuut zijn eerste kans van de 2e helft als invaller Ivan Paredes Montes over kopt. DBS gaat risico nemen en speelt achterin 1op1. Ideaal voor de voorhoede van Stiphout. Kyle Koenraadt stuurt Welten de diepte in en in een 1-op-1 duel scoort hij de 0-2 . De wedstrijd is gespeeld. Max Tersteeg krijgt nog een dot van een kans maar deze gaat rakelings naast het doel van DBS. In blessuretijd maakt invaller Niels van Gemert de eretreffer voor DBS.

Stiphout Vooruit doet goede zaken en kan vol vertrouwen uitkijken naar de clash tegen het altijd lastige Lierop. Vorig seizoen gingen de tricolores op eigen veld nog onderuit met 2-1. Tijd voor revanche! Tot zondag.

 

 


<< terug