Tour du ALS
Samen trappen we ALS de wereld uit!

Tour du ALS

14-12-2016

Beste leden van Stiphout Vooruit,

Bij ons lid Nicky van den Eijnden, selectiespeler van Stiphout Vooruit, is vorig jaar de ziekte ALS vastgesteld. Omdat Stiphout Vooruit ook een maatschappelijke functie heeft en dus ook betrokkenheid wil tonen, zij wij maatschappelijk partner van de Stichting ALS geworden. Onlangs heeft een bericht op de website en Facebook pagina van Stiphout Vooruit gestaan over de Tour du ALS, een initiatief om geld op te halen in de strijd tegen ALS. In deze mail informeren wij u hier verder over.

Wat is de ziekte ALS?
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dit komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen. (Bron: www.ALS.nl)

Tour du ALS
Op 8 juni 2017 vindt de Tour du ALS plaats. Er gaan weer honderden deelnemers de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen. Wandelaars en hardlopers lopen en rennen 1 keer de Mont Ventoux op en fietsers trappen 1, 2 of zelfs 3 keer de berg op. Ook Stiphout Vooruit gaat met een afvaardiging deze uitdaging aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen t.b.v. wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Meedoen?
Wil je meedoen? Wij willen met zoveel mogelijk mensen naar Frankrijk reizen. Hiervoor gaan we acties opzetten om geld in te zamelen. Loop, ren of fiets je met Stiphout Vooruit mee de Mont Ventoux op? Je kunt je dan voor 31 december 2016 aanmelden via de website www.tourduals.nl en kies voor deelname Team Nicky & Co. Je kunt ook mee als supporter of als sympathisant. Neem daarvoor contact op met de werkgroep bestaande uit Mark Relou, John de Vries, Nigel Parr of Nicky van den Eijnden.

Donaties
Wil je Team Nicky & Co. helpen? Donaties zijn welkom op rekeningnummer NL 20 RABO 0149 61 41 44 t.n.v. Stiphout Vooruit. Voor bedrijven is het mogelijk hiervoor een factuur te ontvangen.

Wij hopen op veel steun. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met het bestuur of leden van de werkgroep.

Sportieve groet,
Bestuur Stiphout Vooruit


<< terug