Veel punten en mosselen voor Ard van Dalen
Janton v/d Hurk winterkampioen in toepcompetitie

Veel punten en mosselen voor Ard van Dalen

14-12-2013

De 4e toepavond van het seizoen 2013/2014 ging in combinatie met de jaarlijkse mosselavond. Hoofdkok Frans van Stiphout maakte 40 kg mosselen klaar die aan het eind van de avond ook allemaal op waren. Blijft dus ook voor volgend jaar weer gewoon op de agenda staan.

5 tafels met enthousiaste toepers zochten rond 10 uur plaatje op. Aan tafel 1 onze vrijwilliger van het jaar 2013, Jeroen van Bilsen, echter dat hielp hem vandaag niet veel verder, met 9 punten strandde hij in de 1e ronde. Dirk Ceelen nam z'n eerste 12 punten van dit jaar mee naar huis. Tafel 2 was er één van uitersten, John de Vries was vrij constant met 4 punten totaal, Freddie de Kimpe was dit ook maar dan met 16 punten. Ook voor hem de mogelijkheid om de eerste toeper in historie te worden met 17 punten (ivm extra punt voor avondwinnaar). Aan tafel 3 zaten Theo Benders, Paul Verschuren en vader en zoon Deelen maar Hans spoedde zich naar de bar toen bleek dat de afterparty van Gijs van de Horst's 65e verjaardag aan de bar van de Stiphoutse kantine plaatsvond. Dennis ging met de punten aan de haal en met 14 ging hij naar de finale. Aan tafel 4 veel strijd en geen topscores, met 11 punten werd Ted van de Horst tafelwinnaar na in de barrage Janton van de Hurk te hebben verslagen. Dennis de Wit werd laatste met toch nog 8 punten. Mogelijk door de aangekondigde mosselavond zocht Ard van Dalen deze week niet de kantine va MULO op maar bleef op het molenven. Zodoende deed hij ook mee aan de toepavond en dat bleek succesvol te zijn. Hij versloeg een 3-tal hoog geklasseerden (Stefan Langewouters, Gerrit Adriaans en Michel Korff) uit het klassement op "punten", 15 stuks in totaal en dat gaf hem doorgang naar de finale.

Door het mosselgebeuren liep het toepen iets of wat uit maar rond kwart voor 12 kon de finale beginnen met daarin Dirk Ceelen, Freddie de Kimpe, Dennis Deelen, Ted v/d Horst en Ard van Dalen. Spannend bleef de strijd tussen Dirk en Ard en laatstgenoemde ging aan de haal met het extra punt en het traditionele bierpakket.

In de ranglijst was Stefan Langewouters slechts 1 maand koploper maar met slechts 6 punten hield hij deze positie niet vast en zakte naar een gedeeld 3e plaats samen met Maurits Nooijen met 46 punten. Janton v/d Hurk (49) nam de koppositie over gevolgd op korte afstand door Michel Korff (47).

Wij wensen iedereen komende tijd fijne feestdagen toe en een goede jaarwisseling en graag zien we iedereen begin 2014 weer terug. 1e toepavond in 2014 zal zijn op donderdag 9 januari (let op geen toepen op 2 januari). De nieuwjaarsreceptie zal overigens plaatsvinden op zondag 5 januari vanaf 16:00. 


<< terug