Wedstrijdverslag Stiphout Vooruit 1 - Bavos 1
SV1 wint topper

Wedstrijdverslag Stiphout Vooruit 1 - Bavos 1

09-04-2019

SV1 wint topper van BAVOS

door: Chretien van der Horst (keeperstrainer)

 

Afgelopen zondag vond op sportpark Molenven de topper plaats tussen SV1 en Bavos 1. D rood-wit-blauwen wisten dit potje wel te winnen, maar alles behalve gemakkelijk verliep het in de tweede helft.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd het sportpark heropend door wethouder Harrie van Dijk. Nadat voorzitter Mark Relou alle betrokkenen bedankte voor hun inzet, sprak de wethouder o.a. zijn dank uit voor de prettige samenwerking met Stiphout Vooruit en heropende hij ons mooie sportpark o.a. door het “vrijwilligersbord” te onthullen.

Ondertussen was er de bekende wedstrijdbespreking, waarbij de spelers weer even “warm” gemaakt werden voor de wedstrijd, voor zover dat nog nodig was. Even na half drie gaf  de scheidsrechter het startsein voor deze match, waarbij de belangen voor beide teams vrij groot waren. Immers bij verlies zou je (in ieder geval voorlopig) afhaken voor de strijd om het kampioenschap. Voor een talrijk publiek, waarbij overigens een flink deel van de bezoekers bleven hangen bij het veld vlak voor de kantine (waarom daar??), begon SV1 zeer voortvarend en zette Bavos al direct onder druk. E.e.a. resulteerde na ruim vier minuten in de openingstreffer, waarbij de Bakelse doelman zich verkeek op de verre en hoge vrije trap van ons aller Jorn, 1-0.

SV1 bleef de bovenliggende partij, alhoewel Bavos er af en toe toch wel behoorlijk gevaarlijk uitkwam. Het was aan goed ingrijpen van Job te danken (2 keer) dat Bavos niet wist te scoren. Toen Bavos na 35 minuten met tien man verder moest en, daar heb je hem weer!!, Jorn er 2-0 van maakte, leek het duel min of meer beslist.

Maar…… niets was minder maar! Het was Bavos wat in de tweede helft de klok sloeg. SV1 moest defensief toch even flink aan de bak en had het lastig met de aanvalsdrift van de Bakelnaren. Nee, het werd geen makkie, zeker niet toen Bavos er 2-1 van maakte. Gelukkig maakte Max er vijf minuten later 3-1 van, wat SV1 weer voor even wat lucht gaf. Max “bejubelde” zijn treffer met een krampaanval in de kuit van hier tot ginder, maar het heilzame ingrijpen van verzorger Hans deed wonderen.  Max mocht nu achterover gaan leunen, iets wat hij in een eerder interview in het ED had aangegeven graag te willen doen (??) als SV1 dan toch voor staat.

Een 15-tal minuten later wist Bavos wederom te scoren: 3-2. Het werd potdorie weer spannend, totdat supersub Teun Vos een kleine 10 minuten later op aangeven van Jorn er 4-2 van maakte. Luttele minuten later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon SV1 opgelucht ademhalen. Ook de supporters, waarvan slechts een enkeling een Stiphout Vooruit-sjaal droeg (ondanks 20 graden!!), waren opgelucht: 4-2 overwinning en weer 3 punten in de tas. SV1 nestelde zich hiermee op de tweede plaats met 3 punten achterstand op RKPVV, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Het blijft dus spannend daar bovenin.

A.s. zondag staat SV1 weer een zware wedstrijd te wachten. De mannen van trainer Ronald Steijlen moeten dan uit naar S.V. Brandevoort. Dat wordt absoluut geen makkie, wis en waarachtig niet. Gezien de (gezonde) rivaliteit zullen de groen-witten alle mogelijke moeite doen om de rood-wit-blauwen te verslaan, geloof me maar!

Rendez-vous op zondag 14 april  14.30 uur!!


<< terug