Wessel: Stiphout1- Bruheze1, Zondag 2 April
Wessel: Stiphout1- Bruheze1, Zondag 2 April

Wessel: Stiphout1- Bruheze1, Zondag 2 April

05-04-2017

 

Stiphout Vooruit 1 – Bruheze 1: 1-2
Zondag 2 April
Verslag van Wessel Vervoort

De tricolores komen net tekort tegen gelouterd Bruheze.

De omstandigheden waren deze zondag niet optimaal. Het op het eerste oog lekker fel schijnende zonnetje werd al gauw als ‘’veel te heet’’ omschreven, en het speelveld van de thuisploeg leek meer op een buckelpiste dan op een voetbalveld.  Dit nam niet weg dat Stiphout vol voor de drie punten moest gaan, wilde het een rol van betekenis spelen in het restant van de derde periode. De opstelling van de tricolores luidde als volgt: Job Tuinstra, Frans-Christian Obers, Robbert van de Vorst, Philip Beaufort, Wessel Vervoort, Kyle Koenraadt, Nigel Parr, Gianni van Zon, Max Tersteeg, Teun Welten en Jorn Dekkers. In de warming up was keeper Bram Schriks uitgevallen, gelukkig was Job aanwezig om de dienst van Bram over te nemen. Deze wisseling van de wacht leidde ertoe dat derde keeper Jordy van Rijt kort voor de aftrap uit bed gebeld moest worden. Hij was echter keurig op tijd en bij het eerste fluitsignaal aanwezig op de bank, om daarna 90 minuten de andere wisselspelers van de nodige grappen en grollen te voorzien. Daarnaast liet hij zich ook tijdens de derde helft goed gelden, door regelmatig met de pot rond te gaan. Classic Jordy.

Vanaf minuut 1 was het een echte derby. De in grote getalen aanwezige toeschouwers zagen een wedstrijd waarin vooral veel gepraat werd. Ook de meegekomen supporters uit Brouwhuis waren te horen. Echter was dit niet altijd om de spelers te steunen maar ging soms ook richting de scheidsrechter. Na meerdere waarschuwingen was de maat vol voor de ref, hij besloot de wedstrijd kort te staken. Pas nadat voorzitter Marc de Wit een luidruchtige supporter uit Brouwhuis naar de uitgang van ’t Molenven had begeleidt, kon de wedstrijd vervolgd worden.

De eerste kans viel voor Stiphout te noteren. Nadat Teun een ingespeelde bal goed vasthield, legde hij de bal panklaar in de 16 vrij voor Gianni. Hij kon echter zichzelf niet een vervroegd verjaardagscadeau bezorgen, zijn inzet vloog over.  Daarna volgde een fase waarin vooral Bruheze dicteerde. Dit leidde tot een openingstreffer van de blauwwitten. Waar de staf en bank van Bruheze al opveerde om het doelpunt te vieren,  stak de ook zondag weer ijzersterk vlaggende Dominique hier een stokje voor.  Hij constateerde buitenspel. Na een halfuur brak Bruheze dan toch de ban. Een verre inworp belandde in het 5-meter gebied, wat leidde tot een klassieke ‘scrimmage’ voor het Stiphoutse doel. Na wat geaarzel in de verdediging van Stiphout was er een aanvaller van Bruheze er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken. 10 minuten later bezorgde een middenvelder van Bruheze de uitploeg een nog comfortabele voorsprong. Met een droge diagonale knal kon het publiek uit Bruheze voor een tweede keer juichen.

De 0-2 ruststand sprak boekdelen. Het moest de tweede helft beter, en de ploeg van trainer Ronald Steijlen begon daarom ook voortvarend aan de tweede helft. De doorgaans zo frivole en daarom voor menig Stiphouts hooligan verassende bankzitter Bram Prinsen werd ingebracht, wat moest leidden tot  een offensievere tactiek.  Stiphout begon de tweede helft gretig wat rond het uur leidde tot de aansluitingstreffer. Een mooie steekbal van Kyle leidde tot een kans voor Teun. Ijskonijn Welten klaarde dit klusje en bracht de tricolores op het scorebord. Stiphout rook bloed. Bruheze werd angstig. Dit leidde tot meer confrontaties in het veld. De sfeer raakte meer en meer verhit. De trainer van Bruheze werd hierdoor door de scheidsrechter verzocht achter de boarding plaats te nemen. Zijn ploeg kwam echter niet meer echt in de problemen. Stiphout kon geen echte kansen meer creëren en kwam niet verder dan wat  corners en enkele speldenprikjes met afstandsschoten.  

Helaas moeten we concluderen dat we terecht verloren van een volwassen Bruheze. Komende donderdag hebben we echter weer de kans om ons te revancheren, op ons eigen veld treden we aan tegen het MVC van kapstok Siebers. Hopelijk weten we deze doelpuntenmachine af te stoppen en kunnen we eindelijk weer eens de drie punten bijschrijven. De wedstrijd zal gespeeld worden op het biljardlaken dat ook wel ‘veld 3’ wordt genoemd, dus  vertrouwen is er zeker bij de spelers. Op ons eigen kunstgras willen we laten zien dat de nederlagen tegen Pusphaira en Bruheze incidenten waren, en dat we thuishoren in de subtop van de vierde klasse G. Aftrap 18:30.

 

Tot donderdag!


<< terug