Wintercup zaalvoetbal D2/E1
Wintercup zaalvoetbal D2/E1

Wintercup zaalvoetbal D2/E1

29-01-2015

Waar op voorhand door trainer Joop Verlijsdonk werd gevreesd voor een niveauverschil tussen E1 en D2 spelers, kwam dit na de eerste week in de zaal helemaal niet ter sprake. De teams werden gemixt ingedeeld en door beide trainers doorgenomen.

Vanaf speeldag 1 (van de 8) zijn beide teams met veel plezier en genot aan de zaalcompetitie begonnen en werden zij met in totaal 22 spelers onderverdeeld in 5 teams van max. 4 spelers (uitzonderingen daargelaten). Een bescheiden bedrag werd door iedere speler bij de trainer ingeleverd, waardoor dit mogelijk gemaakt kon worden en via de gemeente de huur van de sportzaal gerealiseerd kon worden.

Op 2 december (december en januari) werd de eerste speelronde afgelegd en is door trainer Michel de Zeeuw een programma opgesteld waar ieder team evenveel tegen elkaar speelt om aan het eind van de rit de kampioen te kunnen kronen. Nu was daar afgelopen dinsdagavond 27 januari de laatste avond daar en werd het team met de naam Real Madrid tot kampioen gekroond na een finale wedstrijd tegen het team Liverpool. Trainers, spelers en ouders waren zeer te spreken over de opzet en de ruimte die de spelers elkaar gaven. Ter ontwikkeling en in plezierig opzicht hebben zij elkaar de afgelopen 2 maanden bijgestaan.

Het is achteraf een mooie ervaring geweest voor iedereen en voor herhaling vatbaar.


<< terug