ALS NU

ALS NU

Stiphout Vooruit is al een aantal jaren maatschappelijk partner van de Stichting ALS. Wij ontvangen periodiek het digizine ALS NU van ons contactpersoon Marian van Eldik van Stichting ALS Nederland;

In deze mail vind je alweer de derde en laatste editie van ons (digitale) donateurs- en relatiemagazine ALSNU van dit jaar. Je ontvangt de ALSNU omdat je begaan bent met de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

 

PSMA, PLS en ALS
In dit nummer stellen we PSMA en PLS, twee aan ALS verwante ziekten, centraal. PSMA, PLS en ALS worden vaak in één adem genoemd omdat ze veel overeenkomsten hebben maar óók veel verschillen. Graag brengen we met name onderstaande artikelen bij je onder de aandacht:

  • Pagina 4-5: PSMA-patiënt Rosalie van Rijn – Rozeman vertelt over leven met PSMA en haar kijk op de informatievoorziening over deze ziekte versus de informatievoorziening over ALS.
  • Pagina 12-14: Onderzoeker Wouter van Rheenen, neuroloog bij het UMC Utrecht, vertelt over PSMA, PLS en ALS. Wat de verschillen en overeenkomsten zijn en waarom PSMA en ALS soms onder dezelfde noemer vallen bij het stellen van een diagnose.
  • Pagina 19: Op deze pagina vertel ik, Marian, over doneren met een bedrijf of organisatie aan de strijd tegen ALS en wat de voordelen hiervan zijn.

Bedankt!
We zijn blij en dankbaar dat we mooie onderzoeksprojecten kunnen financieren. Deze brengen ons niet alleen dichterbij bij een mogelijke behandeling voor PSMA, PLS en ALS maar verbeteren ook de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten. Dankzij bedrijven en organisaties zoals die van jou, kunnen wij dit (blijven) doen. Dank je wel daarvoor.

Heb je vragen over deze mail of ons magazine? Of wil je weten hoe jij samen met je collega’s het verschil kan maken? Mail of bel mij, ik sta je graag te woord. Voor nu wens ik je veel leesplezier!

Lees het magazine hier:

https://onlinetouch.nl/stichtingalsnederland/alsnunovember2022?utm_medium=email&utm_source=sharpspring&sslid=Mzc0MDMzNjY0MTE2BQA&sseid=MzKxNDE0NzQ0tgAA&jobid=ca9a94b0-7736-42f5-b388-5025e5a1e3a3&html=true#/0/