Bertran Kreekels nieuwe hoofdtrainer Stiphout Vooruit

Bertran Kreekels nieuwe hoofdtrainer Stiphout Vooruit

Bertran Kreekels nieuwe hoofdtrainer Stiphout Vooruit

Het hoofdbestuur van Stiphout Vooruit en oefenmeester Bertran Kreekels, woonachtig in Stiphout, hebben een akkoord bereikt over een 1-jarige overeenkomst. Bertran Kreekels wordt hoofdtrainer van Stiphout Vooruit in seizoen 2022-2023. De 53-jarige oefenmeester is op dit moment nog actief bij O.S.S. ’20, uitkomend in de derde divisie.

Speler

Bertran Kreekels is voor Stiphout Vooruit geen onbekende. Hij sloot zijn carrière als speler af op sportpark Molenven in 2008. Als speler bereikte hij bij Helmond Sport, waarvoor hij tijdens drie verschillende periodes uitkwam, het betaald voetbal. Ook kwam Kreekels uit voor FC Wageningen en in België voor Royal Capellen, KV Turnhout en KFC Tielen. Na zijn laatste jaar bij Helmond Sport in 1998 speelde hij vervolgens bij de amateurs van vv Geldrop en Stiphout Vooruit.

Trainer

In 2008 zette hij ook zijn eerste stappen als trainer. Op het veld van Blauw Geel ‘38 in Veghel speelde Stiphout Vooruit een beslissingswedstrijd om in de derde klasse te blijven. Eerste-elftalspeler Kreekels zat als coach bij Stiphout Vooruit op de bank, als vervanger van trainer Peter Verstappen. Met Kreekels aan het roer won Stiphout met 1-0 van DAW uit Schaijk. De destijds 39-jarige Kreekels verving Verstappen omdat de vertrekkend trainer op vakantie was in het Spaanse Marbella.

De trainerscarrière van Bertran Kreekels ging vervolgens echt van start in Bakel bij Bavos. Zijn ambitie was om op een zo hoog mogelijk niveau te trainen waarna NWC Asten, vv Geldrop, RPC uit Eindhoven en s.v. O.S.S. ’20 volgden. Bij s.v. O.S.S. ’20 werden de grootste successen geboekt met een ongeslagen kampioenschap in de hoofdklasse, een eerste plek in de derde divisie met een straatlengte voorsprong in het door corona gestopte seizoen 2019-2020 en een nominatie voor de Rinus Michels award voor beste amateurtrainer.

Familie Kreekels

Bertran Kreekels is getrouwd met Désirée en vader van Reva en Mees. De familie Kreekels heeft naast Bertran een mooie historie bij onze vereniging. De vader van Bertran, all-time topscorer van Helmond Sport Lambert Kreekels, was hoofdtrainer van Stiphout Vooruit in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Ook beide zonen van Bertran waren actief bij Stiphout Vooruit als jeugdspeler. Zowel Mees als Reva zijn gestart als pupil bij onze vereniging. Reva speelt inmiddels in België bij KFC Turnhout en kwam daarvoor uit voor vv Gemert en RKSV Nuenen. Mees Kreekels revalideert momenteel van een knieblessure en komt uit voor Jong PSV. Hij heeft zijn debuut in het betaald voetbal reeds gemaakt.

Tot slot

Het hoofdbestuur van Stiphout Vooruit is trots dat een trainer met deze CV kiest om te werken bij onze vereniging. Namens de vereniging wensen we Bertran alle succes het komend seizoen!