Competitie indelingen Stiphout Vooruit 1 & 2 bekend

Competitie indelingen Stiphout Vooruit 1 & 2 bekend

Vandaag is de competitie indeling bekend geworden voor Stiphout Vooruit 1 & 2 voor seizoen 2022-2023. Beide teams zijn volgend seizoen categorie A voor de KNVB. Op Voetbal.nl zijn de indelingen gepubliceerd, hierop worden eind augustus ook de speelschema’s bekend gemaakt.

Hierbij de gepubliceerde indelingen;

SV2 indeling 2022-2023

SV1 indeling 2022-2023

Achtergrond informatie tegenstanders Stiphout Vooruit 1;

Bruheze: een oude bekende, vorig seizoen de concurrent voor de titel. Promoveerde door SPV in de finale van de nacompetitie te verslaan. Volgend seizoen de enige stadsderby en dat is na al die jaren in de vierde klasse met volop derby’s in Helmond even wennen.

Contantia: De ploeg uit Wanroij werd kampioen in de 4e klasse G.

EGS ‘20: Fusieclub uit Velp ontstaan in 2020. EGS is namelijk de afkorting van de drie vroegere clubs uit Escharen, Grave en Velp. De ‘20 staat voor het oprichtingsjaar. Bereikte vorig seizoen een zesde plek in deze 3e klasse.

Excellent: Midden in de Peel uit Oploo, 5e plek seizoen 2021-2022 in de derde klasse.

vv Handel: Een oude bekende voor Stiphout Vooruit. In het verleden vaak tegen gespeeld in de vierde klasse. In 2015-2016 voor het laatst, toen werd Handel met een straatlengte voorsprong kampioen in de 4e klasse F. Nu alweer voor het achtste seizoen in de derde klasse. Pakte vorig seizoen de 1e periode en bereikte daarmee de nacompetitie. In de eerste ronde werd met 4-3 verloren in verlenging tegen Sportclub Irene.

Hapse Boys: Handhaving bereikt in de derde klasse na winst in de finale van de nacompetitie tegen RKHSV. In de competitie eindigde de ploeg uit Haps als twaalfde.

SV United: Vereniging uit Wanssum, volg de N270 naar Deurne, Venray en kom vanzelf in Wanssum. In 2018-2019 nog actief in de 5e klasse en in 2019-2020 via de 4e klasse doorgestoten naar de huidige derde klasse.

RKSV Venhorst: Gedegradeerd uit de 2e klasse, via de nacompetitie door te verliezen van Zwaluw VFC. In de tweede klasse F geëindigd op plek 12 van de 14.

Vianen Vooruit: Rechtstreeks gedegradeerd uit de tweede klasse F, door op de laatste plaats te eindigen. Let op dat u niet richting Utrecht gaat, deze vereniging ligt richting Cuijk.

Vitesse ’08: uit Gennep, de kuul is een bekend hoofdveld, dieper gelegen waardoor een soort stadion effect zichtbaar is. Speelden we 15 jaar geleden ook tegen in derde klasse destijds.

SV Ysselsteyn: Nog een oude bekende van een jaar of tien geleden in de vierde klasse destijds.

Overall vele mooie ritten door de peel richting de maas. Deze competitie telt slechts 12 ploegen, waardoor er voor het eerst sinds jaren 22 wedstrijden op de planning staan i.p.v. 26.