Corona protocol Stiphout Vooruit (update 1 oktober)

Corona protocol Stiphout Vooruit (update 1 oktober)

Bericht voor alle trainers/leiders, spelers/speelsters, ouders, supporters en betrokkenen van Stiphout Vooruit,

Afgelopen week heeft het kabinet de regels en adviezen omtrent corona aangescherpt. Diverse instanties zoals de KNVB, het RIVM en NOCNSF hebben nieuwe richtlijnen gecommuniceerd naar Stiphout Vooruit.

Stiphout Vooruit blijft de protocollen en adviezen volgen van deze instanties. De belangrijkste wijzigingen per maandag 28 september jl. zijn;

  • Geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald als amateurvoetbal
  • Alle sportkantines gaan dicht

 

De KNVB heeft een duidelijke vraag en antwoord pagina met adviezen welke wij volgen;

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

 

Het RIVM geeft dagelijks informatie via deze link;

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

 

De KNVB adviseert de verenigingen en haar leden het protocol verantwoord sporten van het NOCNSF op te volgen;

https://nocnsf.nl/sportprotocol

 

Als er sprake is van een coronabesmetting, meld dit z.s.m. aan de trainer/leider en het hoofd- en jeugdbestuur, dan gaat het stappenplan in werking;

https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/61517/coronabesmetting-op-de-club

 

Aanvullend op de door de overheid vastgestelde corona-maatregelen willen we het volgende met iedereen afspreken:

– Alleen de spelers/speelsters en de vaste (bij het hoofd- en jeugdbestuur bekende) trainers/leiders van de teams samen met de door het hoofd- en jeugdbestuur aangewezen wedstrijd coördinatoren hebben toegang tot het sportpark tijdens trainingen en wedstrijden.

– Overige vrijwilligers hebben toegang tot het sportpark wanneer hier toestemming voor is van het hoofd- en jeugdbestuur.

– Trainers/leiders van de jeugdteams vangen de spelers/speelsters bij de poort op en gaan daarna gezamenlijk naar de kleedlokalen.

– Kleedkamers en douches kunnen gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand. Bij Stiphout Vooruit kunnen er hierdoor maximaal zes personen ouder dan 18 jaar in één kleedlokaal. Omkleden en douchen kan hierdoor in shifts.

– Van bezoekende teams bij wedstrijden krijgen maximaal 5 à 6 personen als begeleiding toegang tot het sportpark. Dat is inclusief chauffeurs bij de jeugdafdeling die conform regelgeving gelden als begeleiding.

– Uitspelende teams van Stiphout Vooruit verzamelen op het parkeerterrein van Stiphout Vooruit en gaan met zo min mogelijk auto’s naar de uitwedstrijd. Volg daar de regels van de ontvangende vereniging op. Kijk altijd op de website van de vereniging waar je naar toe gaat voor de daar geldende corona regels.

– Uitspelende teams van Stiphout Vooruit zorgen zelf tijdig voor materialen en wedstrijdkleding die meegenomen moeten worden naar uitwedstrijden. Aangezien de kantine gesloten is wordt ons sportpark een uur voor de eerste wedstrijd geopend.

– Iedereen zorgt voor zijn of haar eigen drinken tijdens en na de wedstrijd, onze kantine is gesloten. Onze hoofdsponsor Sportshop Laarbeek heeft een concept ontwikkeld met bidons bedrukt met clublogo en je eigen naam, ga hiervoor naar de winkel van Sportshop Laarbeek in Beek en Donk.

– Deze afspraken gelden in ieder geval tot en met dinsdag 20 oktober.

 

Sportieve groet namens het hoofd- en jeugdbestuur.