Corona protocol Stiphout Vooruit (update 17 oktober)

Corona protocol Stiphout Vooruit (update 17 oktober)

Bericht voor alle trainers/leiders, spelers/speelsters, ouders, supporters en betrokkenen van Stiphout Vooruit,

Afgelopen week heeft het kabinet de regels en adviezen omtrent corona aangescherpt. Diverse instanties zoals de KNVB, het RIVM en NOCNSF hebben nieuwe richtlijnen gecommuniceerd naar Stiphout Vooruit.

Stiphout Vooruit blijft de protocollen en adviezen volgen van deze instanties. De belangrijkste wijzigingen per woensdag 14 oktober jl. zijn;

  • Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Specifiek en aanvullend voor de jeugd van Stiphout Vooruit;

  • Alle jeugdteams, benjamins tot en met JO19, kunnen blijven trainen en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging. (In afstemming met NOC*NSF is bepaald dat spelers in de teams binnen de jeugdcompetities (t/m JO19), mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club).
  • Voor de teams tot en met JO12 lag de competitie vanwege de herfstvakantie al twee weken stil. Deze periode willen we gebruiken om te bekijken hoe we een andere invulling kunnen gaan geven aan de zaterdagen vanaf uiterlijk 31 oktober. We denken hierbij aan extra trainingen, onderlinge wedstrijden, mix-toernooi, etc. Mocht je leuke ideeën hebben laat het ons dan weten. Nadere berichtgeving hierover volgt binnenkort.

Specifiek en aanvullend voor de senioren, dames en veteranen van Stiphout Vooruit;

  • Trainen is toegestaan, mits de training onder leiding staat van de leider of trainer van het team.
  • Wanneer een team wil trainen neemt de leider of trainer contact op met het hoofdbestuur. Het hoofdbestuur geeft toestemming en stemt met de leider of trainer af op welk tijdstip en op welk veld het team traint. Contactpersonen binnen het hoofdbestuur zijn wedstrijdsecretaris Michel Korff en voorzitter Mark Relou.
  • De groepen van vier zijn duidelijk herkenbaar door dezelfde kleur hesjes. Deze hesjes worden na de training door de leider of trainer ingenomen en worden na elke training gewassen. De hesjes worden niet doorgegeven en per training éénmalig gebruikt.

 

De KNVB heeft een duidelijke vraag en antwoord pagina met adviezen welke wij volgen;

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

 

Het RIVM geeft dagelijks informatie via deze link;

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

 

De KNVB adviseert de verenigingen en haar leden het protocol verantwoord sporten van het NOCNSF op te volgen;

https://nocnsf.nl/sportprotocol

 

Als er sprake is van een coronabesmetting, meld dit z.s.m. aan de trainer/leider en het hoofd- en jeugdbestuur, dan gaat het stappenplan in werking;

https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/61517/coronabesmetting-op-de-club

 

Aanvullend op de door de overheid vastgestelde corona-maatregelen willen we het volgende met iedereen afspreken:

– Alleen de spelers/speelsters en de vaste (bij het hoofd- en jeugdbestuur bekende) trainers/leiders van de teams samen met de door het hoofd- en jeugdbestuur aangewezen wedstrijd coördinatoren hebben toegang tot het sportpark tijdens trainingen en onderlinge wedstrijden bij de jeugd.

– Overige vrijwilligers hebben toegang tot het sportpark wanneer hier toestemming voor is van het hoofd- en jeugdbestuur.

– Trainers/leiders van de jeugdteams vangen de spelers/speelsters bij de poort op en gaan daarna gezamenlijk naar het trainingsveld.

Sportieve groet namens het hoofd- en jeugdbestuur.