Corona protocol Stiphout Vooruit (update 27 februari)

Corona protocol Stiphout Vooruit (update 27 februari)

Bericht voor alle trainers/leiders, spelers/speelsters, ouders, supporters en betrokkenen van Stiphout Vooruit,

Afgelopen week heeft het kabinet de regels en adviezen omtrent corona aangepast. Diverse instanties zoals de KNVB, het RIVM en NOCNSF hebben nieuwe richtlijnen gecommuniceerd naar Stiphout Vooruit.

Stiphout Vooruit blijft de protocollen en adviezen volgen van deze instanties. De belangrijkste updates vanaf 3 maart 2021 zijn;

  • Alle amateurcompetities worden voorlopig nog niet herstart.
  • Volwassenen vanaf 27 jaar sporten alleen of met zijn tweeën (exclusief instructeur). Groepslessen/teamtrainingen voor 27 jaar en ouder, mogen niet plaatsvinden. Er mogen wel meerdere groepjes van twee op een buitensportlocatie met voldoende afstand zelfstandig trainen.
  • Vanaf 3 maart mag iedereen tot 27 jaar op een sportpark of eigen buitenterrein sporten zonder de 1,5 meter regel in acht te hoeven nemen. Competitie liggen stil en alleen onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Specifiek en aanvullend voor de senioren, dames en veteranen van Stiphout Vooruit;

  • Trainen is toegestaan, mits de training onder leiding staat van de leider of trainer van het team.
  • Wanneer een team wil trainen neemt de leider of trainer contact op met het hoofdbestuur. Het hoofdbestuur geeft toestemming en stemt met de leider of trainer af op welk tijdstip en op welk veld het team traint. Contactpersonen binnen het hoofdbestuur zijn wedstrijdsecretaris Michel Korff en voorzitter Mark Relou.
  • De groepen van twee zijn duidelijk herkenbaar door dezelfde kleur hesjes. Deze hesjes worden na de training door de leider of trainer ingenomen en worden na elke training gewassen. De hesjes worden niet doorgegeven en per training éénmalig gebruikt.

De KNVB heeft een duidelijke vraag en antwoord pagina met adviezen welke wij volgen;

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

 

Het RIVM geeft dagelijks informatie via deze link;

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

 

De KNVB adviseert de verenigingen en haar leden het protocol verantwoord sporten van het NOCNSF op te volgen;

https://nocnsf.nl/sportprotocol

 

Als er sprake is van een coronabesmetting, meld dit z.s.m. aan de trainer/leider en het hoofd- en jeugdbestuur, dan gaat het stappenplan in werking;

https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/61517/coronabesmetting-op-de-club

 

Aanvullend op de door de overheid vastgestelde corona-maatregelen willen we het volgende met iedereen afspreken:

– Alleen de spelers/speelsters en de vaste (bij het hoofd- en jeugdbestuur bekende) trainers/leiders van de teams samen met de door het hoofd- en jeugdbestuur aangewezen wedstrijd coördinatoren hebben toegang tot het sportpark tijdens trainingen en onderlinge wedstrijden.

– Overige vrijwilligers hebben toegang tot het sportpark wanneer hier toestemming voor is van het hoofd- en jeugdbestuur.

Sportieve groet namens het hoofd- en jeugdbestuur.