definitieve indeling jeugdteams 2021 – 2022

definitieve indeling jeugdteams 2021 – 2022

Beste jeugdspelers en ouders.

 

Na de publicatie van de voorlopige teamindeling op vrijdag 25 juni jl. is er veel commotie ontstaan over de teamgrootte van de JO13, JO14 en JO15. Nadat we dit tijdens De Aftrap op zaterdag 26 juni met alle aanwezige ouders hebben besproken zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Deze oplossing dachten we te kunnen vinden door een extra JO14-team te maken. Voorwaarde daarbij was dat er 4 à 5 nieuwe leden zich moesten aanmelden voor de JO13 t/m JO15. Helaas hebben zich tot nu toe 3 nieuwe leden zich aangemeld. Desondanks hebben we toch geprobeerd een extra team samen te stellen.

Nadat we deze alternatieve teamindeling (optie 2) met de trainers van de JO13-JO14-JO15 hadden besproken op woensdag 30 juni werd de commotie alleen maar groter. Daarbij hebben we met name een verkeerde inschatting gemaakt over het indelen van nieuwe leden in een standaardteam.

 

De conclusie uit dit alles is dat ongeacht de keuze die we maken er altijd voor- en tegenstanders zullen zijn en we het nooit voor iedereen goed kunnen doen. De insteek moet dus zijn om het voor zoveel mogelijk leden goed te doen.

 

Afgelopen zaterdag hebben we met de technische commissie weer bij elkaar gezeten om de teamindeling van de JO13, JO14 en JO15 af te ronden. Daarbij hebben we de volgende uitgangspunten gehanteerd:

  • Standaard teams minimaal 14 spelers.
  • Niet-standaardteams minimaal 15 spelers.
  • Nieuwe leden niet ongezien in een standaardteam.
  • De lusten en de lasten over alle teams verdelen.

 

Door het toepassen van deze uitgangspunten valt de alternatieve teamindeling dus af en gaan we terug naar teamindeling zoals gepubliceerd op 25 juni. Echter zijn in teamindeling de lasten niet over alle teams verdeeld. De last is in dit geval het groot aantal spelers. De standaardteams moeten dus meedelen in deze last, oftewel de standaardteams krijgen meer spelers.

  • JO13-1: 16 spelers.
  • JO13-2: 17 spelers.
  • JO14-1: 18 spelers.
  • JO15-1: 16 spelers.
  • JO15-2: 17 spelers.

 

Wij zijn als Technische Commissie van mening dat we met deze definitieve teamindeling het dichts bij ons beleid blijven, opkomen voor onze leden en de meeste leden achter deze keuze staan.

 

Natuurlijk zijn we bereid om onze keuzes mondeling nader toe te lichten. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Voor nu wensen we jullie een fijne vakantie.

 

Met sportieve groet.

Jeugdbestuur en technische commissie Stiphout Vooruit.

 

download HIER de definitieve teamindeling 2021-2022: