Erelid Gerard de Wit overleden

Erelid Gerard de Wit overleden

Intens verdrietig hebben wij deze week kennis genomen van het overlijden van ons Erelid Gerard de Wit. Gerard is 79 jaar geworden.

Onze vereniging wordt hiermee in het hart getroffen. Gerard is bijna zestig jaar vrijwilliger geweest van onze vereniging. Zijn bijdrage aan de vereniging is ongekend. Hij heeft voor een belangrijk deel bijgedragen aan onze geschiedenis. Stiphout Vooruit was zijn leven. Hij droeg de vereniging altijd met grote trots uit.

Tot op de dag van vandaag was hij actief als vrijwilliger. Samen met de vrijdagochtendploeg zorgde Gerard er nog wekelijks voor dat het sportpark er prachtig onderhouden bij ligt. Ook bezocht hij samen met zijn vrouw Jo elke week de wedstrijden van ons eerste elftal. Hij was één van onze trouwste supporters.

Gerard maakte als speler onderdeel uit van het kampioenselftal in 1963. Hij was toen al actief als jeugdtrainer. Later heeft hij tal van vrijwilligersfuncties bekleed. Naast jeugdtrainer was hij ook jeugdleider, trainer van de senioren elftallen, leider van het eerste elftal, scheidsrechter, voorzitter van de veteranenafdeling en actief als lid van de vrijwilligersploeg. Mensen die dicht bij hem stonden noemen hem een echte verbinder.

Voor zijn grote verdiensten voor de vereniging is Gerard in de vorige eeuw reeds benoemd tot erelid. Tevens ontving hij destijds uit handen van burgemeester Jacobs een koninklijke onderscheiding. Het is niet in woorden te omvatten wat Gerard allemaal voor Stiphout Vooruit heeft gedaan.

Wij wensen familie en alle dierbaren enorm veel sterkte met dit verlies, onze gedachten zijn bij hen.

Namens het hoofdbestuur, jeugdbestuur en alle leden.