Nieuw erelid en leden van verdienste

Nieuw erelid en leden van verdienste

Tijdens de algemene ledenvergadering 2019 is Theo van de Ven benoemd tot erelid van onze vereniging. Theo is al 68 jaar lid van de vereniging. Al in de jaren ’60 van de vorige eeuw was Theo actief als vrijwilliger. Samen met o.a. Gerard de Wit stond hij aan de oorsprong van onze jeugdafdeling waar hij destijds ook als jeugdleider actief was. In 1975 was hij ook één van de grondleggers van de veteranenafdeling. Daarnaast was Theo jarenlang verzorger bij onze selectie, vanaf seizoen 1969-1970 tot eind jaren ’80. Theo was twee periodes bestuurslid. Hij zat in de commissie voor het jubileumboek van het 50-jarig bestaan. Daarnaast is Theo fervent supporter van ons vaandelteam. Hij is veel te vinden op het sportpark, vroeger om naar zijn zonen te komen kijken en tegenwoordig om naar de kleinzonen te komen kijken. In de politiek in Helmond is hij jarenlang actief geweest, waarbij altijd actief is gehandeld voor en achter de schermen in het belang van het dorp Stiphout en waar ook de voetbalvereniging menigmaal korte lijnen had richting de politiek. Het afgelopen decennium was Theo actief als speaker bij wedstrijden van het eerste elftal. Jouw karakteristieke geluid is voor iedereen herkenbaar. Op basis van zijn grote verdiensten voor de vereniging is de ALV akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur Theo van de Ven erelid te maken.

Frans van Stiphout
Frans van Stiphout is al twee decennia actief als leider van het vierde elftal. Dit is begonnen toen zijn zoon Freek van de selectie naar het vierde elftal ging, eind jaren negentig. Terwijl Freek zijn voetbalschoenen al lang en breed  aan de wilgen heeft gehangen is Frans door gegaan als leider van dit team. Hij heeft al diverse generaties zien passeren, maar is zelf aan boord gebleven. Het vierde elftal kenmerkt zich door een grote mate van saamhorigheid, gezelligheid en daarnaast sportieve successen. Er zijn een aantal kampioenschappen gevierd en Frans houdt ook wel van een feestje. Elke thuiswedstrijd wordt op zondag gespeeld om 10.00 uur en Frans zorgt dat de groep daarna samen is in onze kantine. Tijdens de ALS voetbalmarathon organiseerde Frans met zijn kompanen een heuse reunie van de afgelopen twintig jaar met spelers die uitkwamen in het vierde elftal. De massale opkomst en bijbehorende gezelligheid was een ode aan Frans. Voor zijn inzet is Frans benoemd tot lid van verdienste.

Dennis de Wit
Dennis de Wit heeft het Stiphout Vooruit virus via zijn familie met de paplepel ingegoten gekregen. Op Dennis kun je als vereniging dan ook altijd een beroep doen. Hij had aanvankelijk ambities als trainer en is 25 jaar geleden gestart om op woensdagmiddag samen met Mario Plugers de jongste jeugd te trainen. Na het volgen van een trainerscursus en het diploma JVT van de KNVB nam hij de D3 en daarna de D1 onder zijn hoede. Na een paar jaar verlegde hij zijn aandacht naar andere aspecten binnen de jeugdafdeling. Eerst als begeleider bij jeugdkampen vanaf het WK 2006 in Duitsland als kampleider. Als organisator van deze jeugdkampen is Dennis een bekend gezicht en graag geziene gast. Dennis heeft er dus 25 jaar als vrijwilliger op zitten in allerlei hoedanigheden. Op Dennis kun je altijd rekenen en is benoemd tot lid van verdienste.

Elly Vis
Bij de bestuursverkiezing was aftredend en niet herkiesbaar is Elly Vis, voorzitter jeugd. Afgelopen decennium actief binnen de jeugdafdeling. Een vrouw, hard op de zaak en niet op haar mondje gevallen. Dat was wel even wennen voor die mannenwereld bij SV. Samen met Carmen trad ze als vrouw toe tot het jeugdbestuur. De functie van wedstrijdsecretaris was door de explosieve groei van de jeugdafdeling echte topsport. Dagelijks contact met trainers, leiders, scheidsrechters, andere verenigingen, vrijwilligers, ouders, mede bestuursleden…zelfs op vrijdagavonden bij etentjes ging de telefoon niet van tafel. Vervolgens de afgelopen drie jaar voorzitter van de jeugd en toegetreden tot het dagelijks bestuur van onze vereniging. De topsport bleef, mede door de jaarlijkse hetze bij de teamindelingen. Je kon op een gegeven moment niet eens meer fatsoenlijk naar een wedstrijd van je zonen gaan kijken, iedereen klampte je aan en wilde iets met je bespreken. Dat ga je zeker niet missen. Het was voor een genoegen met je samen te werken. Voor de verdiensten voor Stiphout Vooruit is Elly benoemd tot lid van verdienste.

Elly stopt niet alleen, ook de andere leden van het jeugdbestuur hebben aangegeven te stoppen. Hans de Bok, wedstrijdsecretaris, Twan van de Westerlo, secretaris en Willem van der Sluis, coordinator O9-10.Hans is eerder al eens benoemd tot vrijwilliger van het jaar. Twan is al jaren actief als leider, achter de website en als secretaris. Willem is kritisch naar de vereniging, dat tekent jou betrokkenheid. Allen heel erg bedankt voor jullie inzet.

Voorstel benoeming Louis Coolen 
Louis heeft een lang verleden bij HVV, in het dagelijks leven is hij werkzaam in de bouwsector sinds kort bij Ten Brinke het bedrijf wat Adriaans Bouwgroep heeft voortgezet. Leider van zoon Jin bij de O10-1. Getrouwd met Homan en ook nog vader van dochter Mai, die turnt bij HT ’35. Woonachtig in de wijk de warande en door zoon Jin naar Stiphout Vooruit getrokken. Enorme betrokkenheid en een connectie met de wijk de warande waardoor een nieuw netwerk bij Stiphout Vooruit korte lijnen krijgt. De ALV gaat akkoord met de benoeming van Louis Coolen tot voorzitter van de jeugd. Louis zal Elly opvolgen als lid van het dagelijks bestuur. Eerste taak was het samenstellen van een nieuw jeugdbestuur. Dat is gelukt met secretaris Kyona Schakenraad, wedstrijdsecretaris Marion Peels en lid Roy Heynen.