Vaandelteam wint historische periodetitel

Stiphout Vooruit 1 speelde tegenstander Melderslo afgelopen zondag van het kastje naar de muur. Na negentig minuten stopte de teller bij 8-0. Een absolute topprestatie van de equipe van oefenmeester Bertran Kreekels. Door de winst werd de eerste periode binnen gesleept in de Derde Klasse C en verzekerde het team zich nu al van in ieder geval een plek in de nacompetitie in de strijd om promotie naar de Tweede Klasse. Voor het eerst in de historie van Stiphout Vooruit werd een prijs gepakt op dit niveau.

Historie

Onze tricolores spelen voor de derde keer in de historie in de Derde Klasse. In de 00’s en 10’s was een verblijf in de Derde Klasse geen onverdeeld succes. Er was telkens een snelle terugkeer naar de vierde klasse. Destijds echter, waren er minder klassen in het amateurvoetbal, waardoor een vergelijking maken met nu moeilijk is in historisch perspectief. Desalniettemin is het een unieke prestatie om een periodetitel te winnen op dit niveau.

Doelpunten

De spits van het eerste elftal, Jorn Dekkers, had een heerlijke middag en scoorde drie doelpunten. Zijn eerste goal was een prachtige kopbal die hij bekeken tegendraads in de verre hoek plaatste na een afgemeten voorzet van Milan van Maaswaal. Even daarvoor had rechtsbuiten Teun Vos al de paal geraakt na een mooie actie buitenom. Het was de uitkomst van de krachtsverhoudingen vanaf de aftrap. Stiphout viel aan, Melderslo bivakkeerde op eigen helft. Als er balverlies was, heroverde de thuisploeg de bal snel weer om een nieuwe aanval op touw te zetten. Dit resulteerde in vele doelpogingen en corners. Luuk de Vries was levensgevaarlijk met zijn indraaiende corners. Nog voor rust kopte Thijs Hebels één van deze corners binnen en maakte de verdedigers van Melderslo twee eigen doelpunten als gevolg van de prima corners. Jorn Dekkers had na de 1-0 ook de 2-0 voor zijn rekening genomen en had zelfs kans op een onvervalste en loepzuivere hattrick met een kans op

3-0, maar zijn derde doelpunt scoorde hij pas in de tweede helft. Trainer Bertran Kreekels had genoten van de eerste helft en noemde de eerste 25 minuten de beste onder zijn leiding bij Stiphout Vooruit tot nu toe. Met een 5-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op.

Wisselen

In de rust gaf Kreekels al aan dat hij in de tweede helft snel zou wisselen om iedereen minuten te gunnen, dat ging met deze tussenstand immers prima. Aanvoerder Gianni van Zon had in de eerste helft een gele kaart gekregen en werd gewisseld voor Stijn de Kleine. Deze stond nog maar koud in het veld of hij knikte prima raak. Jorn Dekkers had toen zijn derde al tegen de touwen geschoten. Damian Donkers mocht op rechtsbuiten invallen en raakte na een mooie actie de binnenkant van de paal. Het slotakkoord was misschien nog wel de mooiste aanval van de middag. Teun Vos draaide zich fraai vrij in de as van het veld en speelde Damian Donkers aan. Na een actie gaf hij met rechts een afgemeten voorzet welke Milan van Maaswaal vakkundig via de grond diagonaal inkopte: 8-0.

De nul

De thuisploeg bleef de hele wedstrijd voetballen en gaf maar één kans weg. Dat was in de eerste helft bij een 2-0 tussenstand. Doelman Twan van Luitgaarden hield zijn doel met een fraaie redding schoon, waardoor voor de zesde keer in acht duels de nul gehouden werd. Zes overwinningen en twee gelijke spelen, met doelsaldo van plus negentien en maar twee tegengoals, waren genoeg om de eerste periode binnen te slepen. In de kantine werd een mooi feestje gevierd. Een knappe prestatie die bijgeschreven wordt in de historie van de club.