Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen

Veilig sporten
Bij Stiphout Vooruit willen we dat alle leden, van groot tot klein, plezierig en veilig kunnen voetballen. We willen ongewenste omgangsvormen, zoals (seksuele) intimidatie, discriminatie en pesten voorkomen.

Vertrouwenscontactpersonen
Conform het advies van NOC*NSF en Centrum Veilige Sport Nederland heeft Stiphout Vooruit twee vertrouwenscontactpersonen (VCP) aangesteld.

De vertrouwenscontactpersonen zijn getraind door NOC*NSF en opereren onafhankelijk van het bestuur en overig kader. De vertrouwenscontactpersonen luisteren naar jouw verhaal en zullen daarna proberen om samen met jou naar oplossingen te zoeken en ondersteuning, advies en informatie te geven.

Als dit niet voldoende is, kan de VCP je de weg wijzen naar hulpverlenende instanties of een vertrouwenspersoon van het KNKV of NOC*NSF. Je kunt deze ook rechtstreeks bellen: 0900-2025590 (10c/pm, NOC*NSF-meldpunt). Mailen kan ook: centrumveiligesport@nocnsf.nl.

Onze VCP’s

Bregje van Bragt

Veilig en plezierig sporten vind ik belangrijk. Daarnaast draag ik graag een steentje bij aan de club. Zelf voetbal ik niet, maar onze zoon speelt sinds enkele jaren bij de junioren. Je kunt bij mij terecht als je je niet veilig voelt bij de club of als je je ergens zorgen overmaakt en dit niet met je teamgenoten, familie of vrienden wilt of kunt bespreken. Wees niet bang om mij te mailen, dan maken we een afspraak om je probleem samen te bespreken en op te lossen. bregjevanbragt@ymail.com, 06-86661953

Ed Colen
Ik ben 25 jaar lid van Stiphout Vooruit en had er twee voetballende zoons (waarvan een ook bijna 25 jaar). In die tijd heb ik bij de club vele vrijwilligersfuncties bekleed. Van teamleider tot jeugd- en hoofdbestuurder. Voetbal is vaak een emotionele sport waarbij in het vuur van het spel wel eens wat wordt geroepen of gedrag wordt vertoond dat je liever niet hoort of ziet. We hoeven echt niet op elke slak zout te leggen, in tegendeel. Maar soms gaat dat verder en wordt het ongemakkelijk. Als bepaalde dingen je echt te gortig worden of als je ergens mee zit, bel of mail me dan. Dan kun je er van op aan dat ik er serieus naar kijk hoe we dat samen het beste aan kunnen pakken om het op te lossen. e.colen@upcmail.nl, 06-203 901 96

Vertrouwelijk
Wat wordt besproken tussen jou en de VCP is in principe vertrouwelijk. Maar soms is het wel nodig iemand anders in te schakelen, dat doet de VCP dan altijd in overleg met jou.