Wederom een sterke avond voor Freddie de Kimpe

Wederom een sterke avond voor Freddie de Kimpe

7-3-2020

Freddie de Kimpe laat er geen twijfel over bestaan, hij gaat voor de eindoverwinning dit jaar. Ook deze avond had hij een sterk optreden en consolideerde de koppositie in het klassement.

16 toepers schreven zich in op deze regenachtige donderdagavond, de laatste avond waarbij het lot beslist aan welke tafel je zit. Vanaf volgende maand is de tafelindeling aan de hand van de stand in het klassement.

Koploper Freddie zat aan tafel 1 samen met nummer 2 uit het klassement Ted van der Horst. Ted begon sterk en Freddie zwak maar na 4 potjes was Freddie met 12 punten tafelwinnaar en had Ted 11 punten verzameld. Maurits Nooijen, inmiddels opgeklommen naar positie 3 in het klassement, werd tafelwinnaar aan tafel 2 met 13 punten. Hij liet Marc de Wit (11), Willem Jan Verkerk (9) en John de Vries (7) achter zich. Ook 13 punten voor Theo Sleegers aan tafel 3 die hiermee doorging naar de finale. De hoogste score van de avond was voor Gerrit Adriaans, hij behaalde bijna de maximale score, 15 punten was zijn deel. Marcel van Duynhoven had een off-dag met slechts 5 punten.

De 4 tafelwinnaars kropen bij elkaar aan tafel voor de finale, t.w. Freddie de Kimpe, Maurits Nooijen, Theo Sleegers en Gerrit Adriaans. En voor de 3e keer dit jaar werd Freddie de Kimpe avondwinnaar. Freddie gefeliciteerd met het extra punt en bierpakket.

In de tussenstand is de laagste score geëlimineerd, hiermee komt alles weer wat dichter bij elkaar maar Freddie heeft toch een behoorlijk gaatje geslagen.

 1. Freddie de Kimpe – 76 punten
 2. Ted van der Horst – 72 punten
 3. Maurits Nooijen – 69 punten
 4. Marc de Wit – 64 punten
 5. Marcel van Duynhoven – 61 punten
 6. Leon van Zon – 60 punten
 7. Hans van de Wassenberg – 59 punten
 8. Theo Sleegers – 59 punten
 9. Gerrit Adriaans – 57 punten
 10. Willem Jan Verkerk – 54 punten

Donderdag 2 april gaan we weer verder, inschrijven vanaf 21:00 uur, we beginnen rond kwart voor 10, tot dan!!

6-2-2020

Een matige opkomst tijdens de februari-editie van de toepcompetitie maar wel duidelijke taal van de vaste kern, “doorgaan met de toepcompetitie, ook volgend seizoen”

Aan tafel 1 15 punten voor Ted van der Horst en pakt flink wat punten aan kop van het klassement, John de Vries ging het minder af en behaalde slechts 5 punten. Aan tafel 2 een gelijkopgaande strijd maar als winnaar Leon van Zon met 11 punten. Freddie de Kimpe behaalde 13 punten aan tafel 3 en ging hiermee door naar de finale.

Samen met Ted, Leon en Freddie ging Marcel van Duynhoven door naar de finale, hierin was Freddie de sterkste en behaalde een extra puntje, hiermee kwam zijn totaal op 14 en blijft koploper in de tussenstand.

 1. Freddie de Kimpe – 73 punten
 2. Ted van der Horst – 69 punten
 3. Maurits Nooijen – 62 punten
 4. Marcel van Duynhoven – 61 punten
 5. Hans van de Wassenberg – 59 punten
 6. Marc de Wit – 53 punten
 7. Leon van Zon – 53 punten
 8. Willem Jan Verkerk – 50 punten
 9. Janton van den Hurk – 48 punten
 10. Theo Sleegers – 46 punten

Na de carnaval gaan we op donderdag 5 maart weer verder, inschrijven vanaf 21:00 uur, we starten rond kwart voor 10.

10-1-2020

De bal rolt weer en de kaarten worden geschud, dus ook de toepcompetitie gaat weer van start. De opkomst was zoals het weer, niet al te best. Maar de aanwezigen hadden een leuke avond en elkaar weer van alles wijs te maken.

Koplopers Freddie de Kimpe en Ted van der Horst trokken beide lotje “één” en zaten dus bij elkaar aan tafel 1. Freddie ging het met 12 punten beduidend beter af dan Ted van der Horst met 8 punten. Nog beter deed het Gijs van der Horst, hij behaalde 13 punten en werd tafelwinnaar. Aan tafel 2 speelde Marc de Wit sterk en werd tafelwinnaar met 12 punten, hij versloeg Theo Slegers (10), Marcel van Duynhoven (9) en Mario Plugers (9). De winst aan tafel  3 was voor Maurits Nooijen, hij behaalde 14 punten. Ook Dominique Swinkels scoorde met 12 punten niet onaardig. Dat betekende ook dat maar weinig punten overbleven voor Martijn de Wit (7) en Leon van Zon (7). Dennis de Wit en Janton van den Hurk behaalde allebei 12 punten aan tafel 4, Janton mocht echter na de barrage door naar de finale.

Een finale dus met Gijs van der Horst, Marc de Wit, Maurits Nooijen en Janton van den Hurk. De eerste winst voor 2020 was voor oud voorzitter en ere-lid Marc de Wit. Met een extra punt en bierpakket ging hij huiswaarts.

In de tussenstand neemt Freddie de Kimpe iets afstand van de rest maar met nog 4 avonden te gaan is er nog van alles mogelijk:

 1. Freddie de Kimpe – 59 punten
 2. Ted van der Horst – 54 punten
 3. Maurits Nooijen – 53 punten
 4. Marcel van Duynhoven – 50 punten
 5. Hans van de Wassenberg – 49 punten
 6. Marc de Wit – 46 punten
 7. Gerrit Adriaans – 42 punten
 8. Leon van Zon – 42 punten
 9. Willem Jan Verkerk – 40 punten
 10. Janton van den Hurk – 39 punten

Op 6 februari gaan we weer verder, we starten rond 21:45 uur, tot dan!!!

21-12-2019

De laatste toepavond van 2019 vond plaats op donderdag 12 december. Vanwege sinterklaasavond één week verschoven en zoals gebruikelijk de laatste jaren in combinatie met de mosselavond. De meeste teams zijn klaar met de eerste seizoenshelft en dan blijft het aardig rustig op de trainingsvelden van Stiphout Vooruit. Het toepen gaat echter gewoon door en rond 10 uur werden de eerste kaarten gelegd.

Spannende strijd aan tafel 1 met zowel Gerrit Adriaans en Ted vd Horst op 11 punten, Ted ging op basis van beter doelsaldo door naar de finale.  Ook volop concurrentie aan tafel 2 met minimale verschillen, ook hier 11 punten voor de winnaar Gerben van Leuken. Alsnog 12 punten voor Maurits Nooijen aan tafel 3 na een slecht begin en 13 punten behaalde Marcel van Duynhoven aan de 4e tafel.

De finale werd een prooi voor Marcel en ontving het gebruikelijke bierpakket en extra punt. Iedereen behaalde minimaal 8 punten dus weinig grote mutaties in de stand.

Eerstvolgende toepavond staat gepland voor donderdag 9 januari 2020

Iedereen prettige feestdagen toegewenst en een goed 2020!!

8-11-2019

We zijn inmiddels 2 maanden verder en vanwege onze nieuwe website nu pas weer een bericht over het lopende toepseizoen. Donderdag 7 november vond 3e toepavond van het seizoen plaats.

De “no Rudy no Party’s” worden beter bezocht dan de toepavonden, maar de vaste kern blijft graag komen dus we blijven het graag organiseren.

Aan tafel 1 speelden Gerben van Leuken en Marcel van Duynhoven 11 punten bijeen, Gerben ging door naar de finaletafel. Ook 2x 11 punten aan tafel 2 voor Freddie de Kimpe en Gerrit Adriaans. Gerrit mocht door naar de finale. 13 punten voor Bas van Oorschot aan tafel 3 en zelfs 15 punten voor Leon van Zon aan tafel 4.

De finale was een duidelijke prooi voor Stiphout 4 spits Bas van Oorschot, met 2 flessen La Chouffe en een extra punt werd hij avondwinnaar van de maand november.

In de tussenstand neemt Freddie de Kimpe de koppositie in, voor iedereen nog genoeg avonden te gaan om mee te doen om de prijzen.

Donderdag 5 december, Sinterklaasavond, toepen we niet. 12 december staat de combi toepen / mosselen weer op het programma, iedereen welkom. Inschrijven vanaf 21:00 uur en rond kwart voor 10 beginnen we.

Toepcompetitie 2019 – 2020